Počinje 13. festival Sedam dana stvaranja

Sudionici festivala Sedam dana stvaranja
Sudionici festivala Sedam dana stvaranja

Od 14. do 20. kolovoza u Pazinu se održava 13. Međunarodni festival umjetničkog stvaralaštva "Sedam dana stvaranja". Festival sudionicima nudi šest pažljivo strukturiranih umjetničkih radionica iz kojih izlaze bogatiji za novo iskustvo i vlastiti autorski proizvod. Posjetitelji kroz svakodnevni večernji program u opuštenoj atmosferi mogu uživati u predstavama, filmovima, performansima, izložbama i koncertima.

Festival u nedjelju 14. kolovoza u 20 sati otvara izložba "Ja sam ti" Dajane Jurman-Osip u galeriji Društva likovnih stvaratelja. Program se nastavlja u pazinskome Kaštelu interaktivnom video instalacijom talijanskog umjetnika Alessandra Martinella Dear Audience - New forms of identity i filmom Ignotus mladog redatelja Ivana Tripara. Za zabavni dio programa pobrinut će se band Barbari i DJ Osobna.

Iz bogatog umjetničkog dijela programa Sedam dana stvaranja može se izdvojiti performans "Što?" Pina Josipa Ivančića kojeg će autor izvesti u četvrtak 18. kolovoza, kada je na porgramu i Dusha Connection, moderni jazz ansambl inspiriran Balkanom. Grafike čileanskog umjetnika Maxa Reida koje će po gradu biti izložene vremenu, prostoru i ljudima u utorak 16. kolovoza, a istog dana na programu je glazbeni performans "Mih&me" Gorana Farkaša i Myriam de Bonte. Predstavljanje knjige "See more...", zbirke Facebook statusa Doris Pandžić i koncert Domskog banda iz Doma za odrasle osobe Motovun na programu su u petak 19. kolovoza.

Na umjetničkim radionicama polaznici će tijekom festivala raditi pod vodstvom mentora imajući pritom potpunu autorsku slobodu, a na "Upravo stvorenom" u subotu 20. kolovoza s početkom u 20 sati u Kaštelu predstavit će produkciju festivala. U sklopu festivala radit će: "Halitus"–radionica filmskog eksperimenta, Kinokluba Zagreb, "ILA" –radionica keramike voditelja Henrya Marića, "Foto-laboratorij"-radionica fotografije koju će voditi Sven Stilinović, "7 dana kompozicije", glazbena radionica pod vodstvom Trevora Browna, te radionica "Priprema"– radionica pripreme monografije vodit će Tajana Reznić Brenko i Barbara Galant.

"Nadrealizam ili ne–strah od praznog prostora", vizualno-izvedbenu radionicu vodit će "7ds rezidencija" Valter Černeka, David Belas, Vesna Stilinović, Šandor Slacki, Renata Kaurin i drugi. Organizatori festivala su Udruge Veliki Mali Čovjek i MIG, a glavni pokrovitelji Istarska županija, Grad Pazin, Ministarstvo kulture RH, Muzej Grada Pazina i Etnografski muzej Istre. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter