Početkom lipnja otvara se Istralandia


Na gradilištu vodenog parka Istralandia kraj Brtonigle trenutno radi 200 ljudi, a od lipnja i srpnja prošle godine, kada se intenzitet radova povećao, do danas napravljeno je oko sedamdeset posto radova. Sve teče prema planu i 1. lipnja zakazano je  otvaranje parka, doznali smo za nedavnog obilaska gradilišta ovog prvog istarskog, ali i hrvatskog akvaparka, koji se nalazi uz prometnicu koja iz Novigrada vodi prema Novoj Vasi i Istarskom ipsilonu. Iz parka puca prekrasan pogled na ušće Mirne.

- Od idućeg tjedna počinje se sa montažom tobogana, dolazi nam supervizor Iiz tvrtke dobavljača koji će sve to nadzirati, a nakon toga kooperanti završavaju sve bazenske površine i kompletnu infrastrukturu unutar akvaparka. Potom nastupaju završni radovi i priprema za tehnički nadzor početkom svibnja, kaže Silvio Kraljević, voditelj projekta.

Očekuje da će već sredinom svibnja imati akvapark u funkciji i 1. lipnja službeno otvorenje. Već su se aktivirali i u marketinškom dijelu posla te se oglašavali na inozemnim sajmovima, a slijedi oglašavanje na svim tržištima u okruženju. Izradu brenda i vizualnog identiteta povjerili su studiju Sonda iz Vižinade.

- Imamo veliki broj atrakcija koje nisu namijenjene samo djeci nego i odraslima, imamo najviši tobogan, free fall, u Hrvatskoj i najveći bazen na valove u Sredozemlju… No, najviše je adrenalinskih tobogana namijenjenih tinejdžerima i mladima, nastavlja Kraljević.

Odvijanjem radova zadovoljan je i Branko Kovačić, idejni začetnik ovog 10 milijuna eura vrijednog projekta i vlasnik porečke tvrtke Istrakop.

Što se vode za akvapark tiče, koristit će sedam do osam tisuća kubika vode koja će se filtrirati tako da se 80 posto vode vrati u bazene. Za punjenje će koristiti podzemnu bušotinu za koju su dobili sve potrebne suglasnosti Ministarstva poljoprivrede.

Već su raspisali natječaj za zapošljavanje i u prvih pet dana dobili preko 200 molbi za osamdeset radnih mjesta, koliko će ih otvoriti u prvoj fazi. Rok za prijavu je otvoren još mjesec dana. (V. HABEREITER, snimio M. MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter