Početkom lipnja gasi se pogon gradskog plina

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

"U Kandlerovoj ulici su arheološki nalazi već istraženi i zaštićeni, te će biti danas-sutra već zatrpani tako da neće usporiti radove. Ne vjerujem da ćemo više išta pronaći jer će se radovi odvijati po staroj trasi. Uostalom, i u Ulici Sergijevaca smo ispod naših cijevi pronašli antičku cestu, koja je istražena, zaštićena i zatrpana, pa to nije usporilo radove", rekao je na konferenciji za novinare u četvrtak direktor Plinare Dean Kocijančić.

Zamolio je, stoga, građane za još malo strpljenja nakon toliko godina radova i najavio da se početkom lipnja gasi pogon gradskog plina, jedini preostali u Hrvatskoj. Projekt plinofikacije Pule započeo je 2008. godine i investirano je 115 milijuna kuna, rekao je direktor Plinare koji je obrazložio cijeli šestogodišnji postupak.

- Do 2014. godine postavljeno je 175 kilometara nove plinovodne mreže, u ovoj godini dodatnih 6,5 kilometra. Usto su rekonstruirane prometnice u središtu grada. Preostalo nam je još 800-tinjak metara, 450 u Kandlerovoj, te 110 na Narodnom trgu i 210 u Rovinjskoj ulici po zelenoj površini, navodi Kocijančić, koji se osvrnuo i na kritike o kopanju na početku turističke sezone.

- Čudi me reakcija jednog županijskog vijećnika kojemu sam odgovorio na pitanje o plinofikaciji Kandlerove ulice. Najprije je želio plin, a sada govori "zašto baš sada". Nema problema, odgodit ćemo radove za jesen, ali će onda ostati bez plina tijekom ljeta kada ugostiteljski objekti najbolje rade. Ponavljam, nismo mogli prije izvesti radove jer bi prekidom opskrbe u centru grada dječji vrtić i zavode za mirovinsko i za zapošljavanje te poslovne prostore u Flanatičkoj ostavili bez grijanja. Svjestan sam da je građanima dosta radova, ali učinjeno je puno i trajat će još samo malo, stoga molim za strpljenje, zaključio je direktor Plinare. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter