Početak suđenja županu Flegu 11. veljače


Suđenje istarskom županu Valteru Flegu, optuženom da je kao bivši gradonačelnik Buzeta oštetio gradski proračun za više od pola milijuna kuna, počet će na Županijskom sudu u Rijeci 11. veljače u 9.30 sati u sudnici suca Saše Cvijetića. Optužnica protiv istarskog župana potvrđena je u travnju prošle godine, a on se izjasnio da se ne osjeća krivim.

Uskok ga tereti da je zlouporabom položaja i ovlasti, dok je bio buzetski gradonačelnik, sebi i nekim suradnicima nezakonito povisio plaće te tako oštetio gradski proračun za više od 539.000 kuna. Da bi to učinio, navodi se u optužnici, donio je protivno Zakonu o plaćama u lokalnoj samoupravi koji je stupio na snagu 11. ožujka 2010., Pravilnik o radu gradske uprave Grada Buzeta.

Temeljem toga pravilnika mu je osnovna plaća uvećana za pet posto na ime stjecanja znanstvenog stupnja magistra znanosti i 15 posto za troškove pripreme za sudjelovanje u protokolarnim događajima. Za troškove pripreme za sudjelovanje u protokolarnim događajima, zamjeniku gradonačelnika plaća je uvećana za 15 posto, a ostalim suradnicima za po 10 posto. Donošenjem protuzakonitog pravilnika, Flego je sebi pribavio nepripadnu imovinsku korist od 66.074,24 kuna a suradnicima 175.568,43 kune, navodi se u optužnici. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter