Poceo Zlatni zub

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Komedijom "Miss univerzal" šibenske amaterske kazališne udruge Talija u režiji Pere Mioca u cetvrtak je u poreckom kazalištu poceo Zlatni zub, treci festival smijeha i komedije.

Premijerno prikazana sredinom sijecnja povodom 140. godišnjice otvorenja zgrade šibenskog teatra ova je prica radiodramskog pisca Sergeja Mioca jednostavna i nepretenciozna parodija cije komicne situacije proizlaze iz pokušaja jedene male seoske sredine da u svojim okvirima realizira veliki dogadaj, toliko puta viden na televiziji - izbor za najljepšu djevojku.

Iako osmišljena kao lagana i zabavna komedija koja ima prvi i jedini zadatak nasmijati publiku, ne ulazeci u dublje analize društvenih odnosa, predstava ipak najviše šarma gubi u uvodnom dijelu i prvom dijalogu, nesrazmjerno dugom u odnosu na ostatak radnje, ponajviše rasplet.

Iako ce muza Talija vjerojatno blagonaklono i uz smiješak odobrenja pozdraviti entuzijazam autora i simpaticna glumacka ostvarenja, porecka je publika u napola ispunjenom kazalištu ostala prilicno rezervirana.


Podijeli: Facebook Twiter