Poceo Rovinj Spring Jazz festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetvrto izdanje Rovinj Spring Jazz festivala pocelo je u utorak u rovinjskom Multimedijalnom centru, a otvorili su ga Denis Razz-up Close & Personal Quartet, koji, uz saksofonista Denisa Razumovica Razza, cine gitarist Zoran Majstorovic, kontrabasist Simone Serafini, bubnjar Igor Cecchini te na tenor saksofonu Stefano Di Grigoli.

Uigrana skupina glazbenika publici se predstavila kompozicijama Razumovica, Majstorovica i Serafinija. Koncert su poceli izvedbom "Dosadno je prazno sve", a nastavili kompozicijama "In umbra", "Trabacool" i "Uomo pigro". Na repertoaru su se našle i laganija "Baby Give Me a Chance", kaoticnija "Road to Skitaca", a sve je okoncano skladbom "Hotel Continental Handrail".

Glazbenici iz Hrvatske i Italije u dvosatnom su muziciranju svoje uživanje u glazbi prenijeli na publiku. Svaki se glazbenik tijekom izvedbi imao prilike iskazati u solo izvedbama, što je samo potvrdilo kvalitetu i uskladenost.

Koncertu se odazvala malobrojna publika, no oni koji su došli doista su, u intimnoj atmosferi, koju glazbenici svojom glazbom ionako stvaraju, mogli uživati u autorskim materijalima benda, a koji, kako pojašnjavaju kriticari, pruža uvid u strukture kojima se aktualno bave te ukazuju na pravce kojima se razvijaju njihove melodijske linije.

Pokrovitelji festivala su Grad Rovinj, Istarska županija, rovinjska Turisticka zajednica, a sponzor ugostiteljsko-hotelijerska kuca Maistra.

Program Rovinj Spring Jazza

U cetvrtak u 20 sati nastupaju Gino Sitson's VoCello (SAD), a festival ce se okoncati u petak promocijom nove knjige autobiografije Boška Petrovica s Davorom Hrvojem - "Život kao Jam Session", te izložbom fotografija Boška Petrovica ciji je autor takoder Hrvoj.

Nakon predstavljanja autobiografije novi ce album posvecen Petrovicu predstaviti Lela Kapolowitz & Friends - "Little Boy With a Big Heart". Uz Kaplowitz nastupaju Davor Križic, Joe Kaplowitz, Zvonimir Šestak i Kruno Levacic. Album cine kompozicije Boška Petrovica za koje je stihove napisala Kaplowitz.


Podijeli: Facebook Twiter