Počeo plivački maraton Rovinj - Riccione


Ispred rovinjskog bazena Delfin danas je krenuo je 172 kilometra dugački plivački maraton Rovinj - Riccione. Na dugi plivački put između dvije obale sjevernog Jadrana krenulo je 11 plivača i plivačica, članova kluba Triathlon Team Riccione.

Prema pravilima Međunarodnog plivačkog saveza FINA, plivat će u štafeti, tako da će u svakom trenutku, danju i noću, najmanje jedan plivač biti u moru. U Riccione bi trebali stići u nedjelju oko 16 sati.

Rovinj je izabran kao domaćin starta nakon nedavnog 19. Europskog prvenstva za sportaše rekreativce u Pragu. Domaćin prvenstva 2015. bit će poznato ljetovalište Riccione kod Riminija, u regiji Emilia-Romagna. Budući da je Rovinj dvaput ugostio ovo prvenstvo, kojeg zbog velikog broja učesnika nazivaju veteranska Olimpijada, u Pragu je pao dogovor da planirani plivački maraton nazvan "Prelazak Jadrana plivanjem" krene upravo iz grada sv. Eufemije.

Za ovu prigodu iz Riccioneja je u Rovinj doputovao gradonačelnik Massimo Pironi, kojeg je s domaćinima na bazenu Delfin dočekao zamjenik gradonačelnika Rovinja Marino Budicin. Budicin je prvi skočio u more, a potom su ga slijedili talijanski plivači i tridesetak plivača i vaterpolista iz mlađih kategorija dva rovinjska kluba Delfin, koji su plivače iz Riccioneja ispratili dijelom rovinjskog akvatorija.

Iskusne triatlonce i plivače maratonce, od kojih su neki nastupali i na najzahtjevnijem natjecanju Ironmen, u prelasku Jadrana prati logistički brod, na kojem će se uz asisteniciju trenera i liječnika odmarati i pripremati za plivanje svoje ture. Na brodu su i suci, koji će se brinuti da se plivački maraton odvija po pravilima FINA-e. (Napisao i snimio A. POKRAJAC) 


Podijeli: Facebook Twiter