Počeo MTV-ov spektakl u Poreču

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Uz impresivnu audio-vizualnu produkciju, večeras je na porečkoj Peškeri počelo premijerno izdanje festivala MTV Summerblast, a već prva večer ponudila je neke od vodećih izvođača elektronske dance i pop glazbe s MTV-ovih glazbenih top listi. Nakon DJ Wolffmana, u suton je nastupio energičan hrvatsko-slovenski house duo Vanillaz, nakon kojeg je pult preuzeo londonski DJ i producent Jonas Blue (poznat po obradi poznatog hita Tracy Chapman "Fast Car").

Glavno izvođačko ime, nizozemski DJ i producent Afrojack, Grammyjem nagrađivani producent i DJ, jedan je od najutjecajnijih imena današnje elektronske dance scene, a o tome svjedoči i podatak da njegov ovogodišnji singl "Turn Up The Speakers", u suradnji s Martinom Garrixom, ima na youtubeu čak 200 milijuna pregleda.

Uz headlinera Afrojacka, čiji se nastup očekivao nakon zaključenja ovog broja, noćas su još trebali nastupiti istaknuti nizozemski DJ i producent Fedde Le Grand (najpoznatiji po svojoj pjesmi "Put Your Hands Up 4 Detroit" iz 2006.), kanadski duo Zeds Dead, engleski DJ Exemple, te R3wire&Varski. Danas će, drugog, završnog dana festivala headliner biti Steve Aoki, poznat i po tome da za vrijeme nastupa zna baciti tortu na nekog od sretnika u publici.

Večerašnjem otvorenju festivala prisustvovali su i ministar turizma Anton Kliman, a u ime organizatora, turističke agencije Atlas, predsjednik uprave Tomislav Varga. Uz Atlas, organizator je i agencija MPG kanadsko - hrvatskog biznismena Joea Bašića (organizirao i splitsku Ultru), a sponzori su Valamar i Plava laguna. (Z. ANGELESKI)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter