Počeo jesenski upisni rok u Diopteru

Tablet na dar polaznicima četverogodšnjih programa
Tablet na dar polaznicima četverogodšnjih programa

U Diopter otvorenom učilištu započeli su upisi u jesenskom roku u programe obrazovanja odraslih osoba. Upisi se vrše za školovanje, doškolovanje i prekvalifikaciju za trogodišnje smjerove: kuhar, slastičar, pekar, konobar, vozač motornog vozila, prodavač, zidar te za četverogodišnja zanimanja: poljoprivredni tehničar, ekonomist, komercijalist, građevinski tehničar, tehničar cestovnog prometa.

Ove godine je Diopter pripremio iznenađenje za sve polaznike četverogodišnjih programa, jer prilikom upisa na dar dobivaju tablet.

Isto tako započeli su s upisima za izobrazbu o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida.

Osim toga, Učilište nudi i različite programe osposobljavanja poput priprematelj pizze, uzgajivač, sakupljač, prerađivač aromatičnog, ljekovitog i začinskog bilja, poslovi rezača voćaka i vinove loze, proizvođač rakije i drugih aromatiziranih pića, proizvođač pršuta, uzgajivač i sakupljač gljiva, gerontodomaćica (briga o starijim osobama), dadilja, samostalni knjigovođa, maslinar, vinar i vinogradar, barmen, sommelier, kao i osposobljavanja za  rukovatelje građevinskim strojevima (bager, utovarivač, viličar, dizalice itd.) te osposobljavanja za građevinska zanimanja.

Svi su programi verificirani pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske te se stečena zanimanja upisuju u e-knjižicu.

Za sve informacije zainteresirani se trebaju obratiti na broj telefona 501-500 svakog radnog dana od 8 do 20 sati, ili poslati upit na e-mail [email protected]. Sve dodatne informacije mogu se pronaći i na web stranicama ustanove www.diopter.hr. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter