Poceo je FUC

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Carobnjaci su došli u Pulu. Tocnije, njih pedesetak iz Francuske, Italije, Španjolske, Argentine, Srbije i Hrvatske još ce u petak i subotu na pulskim ulicama i trgovima zabavljati prolaznike. Svi oni došli na poziv pulske udruge Carobnjakov šešir, organizatora petog Festivala ulicnih carobnjaka - FUC.

Program FUC-a zapoceo je u cetvrtak ujutro Fuckalicom, posebnim programom namijenjenim najmladima, u Parku grada Graza. Klince je docekao posebno ureden park s velikim gljivama, žirafama, kornjacama, leptirima i drugim životinjama.

Središnji program poceo je u 20 sati tradicionalnom povorkom koja je krenula s tržnice te se preko Portarate i Ulice Sergijevaca zaustavila na Forumu. Ondje je održana i prva predstava ovogodišnjeg FUC-a, "Vanjuška moj" talijanskog dvojca Nado e Maila.   

Festival se nastavlja u petak, kada ce rano ujutro u 6.45 sati Ratko Bokic svojim performansom na ulicama u centru grada razbuditi i razveseliti uspavane radnike na putu na posao. Vecernji program zapocinje u 20.30 sati predstavom španjolske trupe Stupidus Comicus na Trgu sv. Tome. U 21 sat nastupa Circo Columpio na Portarati, a u 21.45 Gaby Corbo iz Argentine na Forumu. U 22.30 na Forumu ce publiku zabavljati duo Nando e Maila iz Italije, a u isto vrijeme na Portarati koncert ima Riciclato circo musicale.

Na Fuckalici u Parku grada Graza program zapocinje u 10.30 sati radionicama, a nastavlja se u podne predstavom "Maga rica". Od 19 do 21 sat mališani ce ponovno moci sudjelovati na kreativnim radionicama, a u 21 sat na rasporedu je kazalište sjena Skaska i "Vitez željeznog srca".


Podijeli: Facebook Twiter