Počeo Hanžekovićev memorijal

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na dobro popunjenom stadionu Mladosti uz Savu danas je započelo 62. izdanje Hanžekovićevog memorijala, jedan od najjačih atletskih mitinga u povijesti Hrvatske, te jedno od jačih ovosezonskih natjecanja na svijetu sa čak devet aktualnih olimpijskih pobjednika iz Londona.

U Zagrebu će danas nastupiti zlatni olimpijci Sandra Perković, Allyson Felix, Tomasz Majewski, Krisztian Pars, Taoufik Makhloufi, Michael Frater, Carmelita Jeter, Jeneba Tarmoh i Francena McCorory.

Na Savi će nastupiti i pet svjetskih prvaka iz Daegua - Jason Richardson, Carmelita Jeter, Amantle Montsho, Michael Frater i Francena McCorory.

Na mitingu nastupiti 17 osvajača medalja sa Olimpijskih igara u Londonu, te 10 osvajača medalja s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Daeguu.

Najveća hrvatska uzdanica mitinga je Sandra Perković, koja je za kraj sezone, u kojoj je osvojila olimpijsko i europsko zlato te Dijamantnu ligu, zaželjela hitac preko 70 metara.

Najveća inozemna zvijezda svakako je trostruka olimpijska pobjednica Amerikanka Allyson Felix, koja će prvi put nastupiti u Zagrebu i to u utrci na 200 metara, a iznimno kvalitetne disipline ovogodišnjeg Hanžeka bit će 100 metara u obje konkurencije, muška kugla i Memorijalna utrka Borisa Hanžekovića na 110 metara s preponama.

Među gledateljima je bio i osvajač srebra u bacanju kugle na POI Darko Kralj, te članovi srebrnog četverca na pariće sa OI u Londonu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter