Počeo glazbeni tjedan u MMC-u Luka

Elis Lovrić
Elis Lovrić

Glazbeni tjedan u organizaciji Multimedijalnog centra Luka u Puli i Hrvatske glazbene unije Istarske županije počeo je sinoć koncertima kantautora Elis Lovrić i Nenada Markovića te izložbom fotografija Manuela Angelinija, fotoreportera Glasa Istre.

Crno-bijele fotografije glazbenika koji izvode glazbu uživo glavna su tema Angelinijeve izložbe nazvane "Glazbene kontemplacije" koja se odlično uklopila u atmosferu (pomalo komornu) klupskog pjevanja u MMC-u Luka. Angelinijevi portreti "hvataju" glazbenike u raznim fazama interpretacije, stoga i u različitim emotivnim stanjima pa su njegove glazbene kontemplacije i zanimljiv presjek karakternih tikova njegovih "modela".

Elis Lovrić, kantautorica i glumica rodom iz Rapca, već nekoliko godina održava koncerte kojima promovira svoje skladbe na labinskom narječju. Osim na labinjonskom, Lovrić pjeva i na engleskom i talijanskom jeziku, no upravo je njen rad na tom teško razumljivom istarskom narječju ono što ju na ovim područjima čini posebnom.

Nenad Marković, pulski pjesnik i kantautor kojeg većina Puljana poznaje kao bivšeg pjevača legendarnih KUD Idijota, pokrenuo je prije nekoliko godina "Narada projekt", multimedijalni performans u sklopu kojeg u različitim formama i u suradnji s raznim umjetnicima izvodi svoju poeziju i glazbu. To se dogodilo i na sinoćnjem koncertu pa je Marković pauze između pjesama, u kojima mu je najviše pomagao Sale Veruda na električnoj gitari, začinio recitiranjem svojih stihova.

U subotu navečer će u sklopu Glazbenog tjedna i u suradnji s udrugom Diston iz Rijeke biti održano predstavljanje knjige Lidije Nikolić o Margiti Stefanović, članici kultne skupine EKV. (Boris VINCEK, Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter