Počeo Giro d'Italia, prva etapa Dumoulinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nizozemac Tom Dumoulin (Giant) pobjednik je prve etape ovogodišnje biciklističke utrke "Giro d'Italia", koja je započela 9,8 kilometara dugačkim pojedinačnim kronometrom u nizozemskom Apeldoornu.

Dumoulin je zadanu dionicu prešao za 11:03 minuta, a isto je vrijeme ostvario i drugoplasirani Slovenac Primož Roglič (LottoNL), pa su o prvom nositelju "ružičaste" majice na ovogodišnjem "Giru" odlučivale stotinke sekunde, a one su bile na strani domaćeg vozača. Treće mjesto je sa šest sekundi zaostatka zauzeo Kostarikanac Andrey Amador (Movistar).

"Giro" će još dva dana provesti u Nizozemskoj, u subotu i nedjelju na programu su po 190 kilometara dugačke ravničarske etape između Arnhema i Nijmegena, da bi se nakon slobodnog dana u ponedjeljak, utrka od utorka počela odvijati na talijanskom tlu.   

Rezultati 1. etape: 1. Tom Dumoulin (Niz/Giant) 11:03, 2. Primož Roglič (Slo/LottoNL) isto vrijeme, 3. Andrey Amador (Kos/Movistar) +0.06, 4. Tobias Ludvigsson (Šve/Giant) +0.08, 5. Marcel Kittel (Njem/Etixx-QuickStep) +0.11.  (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter