Počeo Croatian Blues Challenge u Rock Caffeu

Vervet - originalnim pristupom bluesu iskočili iz konkurencije
Vervet - originalnim pristupom bluesu iskočili iz konkurencije

Ovogodišnji, peti po redu, Croatian Blues Challenge počeo je sinoć u pulskom Rock Caffeu i traje do sutra navečer kada će biti proglašeni pobjednici ovog trodnevnog festivala. Nakon tri zagrebačka i jednog splitskog Croatian Blues Challengea, festival je stigao u Pulu, i to zaslugom prošlogodišnjih pobjednika, pulskih bluesera okupljenih u kvartetu Delta Blues Gang.

Ovogodišnja je konkurencija samo bendovska jer su nedostajale prijave za kategoriju solo ili duo, pa su nastupile tri od osam grupa u konkurenciji: Blues Hammer iz Pule, The Mezcal Moon iz Labina i Vervet iz Novigrada. Sudeći po reakcijama publike, favoriti su bili Vervet koji su svojim originalnim i zanimljivim pristupom bluesu iskočili iz konkurencije, no o njihovoj i o kvaliteti ostalih bendova odlučivati će članovi žirija.

Na koncertu su nastupili su i posebni gosti - Sanjin Banić Bane iz Rovinja te zagrebački Sunnysiders.

Po programu Croatina Blues Challenga večeras nastupaju ostale grupe u konkurenciji: Loco Typico iz Splita, Origami Blues i Soul Radio i Zamba iz Zagreba te Vaanka Schkvare iz Labina.

Sutra s početkom u 21 sati u Rock Caffeu će biti održana finalna večer festivala gdje će prvo nastupiti pobjednici 5. Croatian Blues Challengea te posebni gosti Delta Blues Gang iz Pule i Mike Sponza Trio iz Italije.

Ovdje valja napomenuti da pobjednik festivala stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na najvećem svjetskom blues natjecanju – 30. International Blues Challengeu, koje će se od 21. do 25. siječnja 2014. održati u Memphisu. No, to nije sve, jer pobjednik ima priliku nastupiti i na 5. European Blues Challengeu, u proljeće 2015. godine. (B. VINCEK, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter