Počeo Audioart - kreacija zvuka i slike

Laptop koncert austrijskog umjetnika Bernharda Gala
Laptop koncert austrijskog umjetnika Bernharda Gala

Prezentacijom interaktivne audiovizualne instalacije mariborskog umjetničkog kolektiva Son:DA, zanimljivog spoja televizije, DVD-a i miksera uz pomoć kojeg su se posjetitelji, i odrasli i djeca, mogli poigravati i kreirati razne zvučne i vizualne forme, te 30-minutnim, dominantno ambijentalnim laptop koncertom nagrađivanog austrijskog umjetnika Bernharda Gala, jučer je u pulskoj galeriji Makina, uz uvodnu riječ umjetničkog voditelja Alena Sinkauza, otvoreno četvrto i četverodnevno izdanje međunarodnog festivala eksperimentalne i improvizirane glazbe Audioart 04.

Iste je večeri u dnu Makine predstavljen intrigantan rad "Deadbird.jpg, predložak za moguću digitalnu genetiku", djelo hrvatskog multimedijalnog umjetnika, sound i light dizajnera Bojana Gagića, koji je zbog bolesti bio spriječen doći u Pulu.

Temeljeći rad na Dunnovom softveru za konverziju DNK i proteinskih sekvenci u glazbene partiture i zvučne oblike, autor propituje teoretsku mogućnost konverzije genetskih sekvenci iz neorganskog, digitalnog zapisa, kao što je to fotografija mrtve ptice, u zvučni zapis.

Sutra u galeriji Cvajner od 21 sat nastupaju Miodrag Gladović, hrvatski glazbenik, producent i inženjer elektroakustike, koji će izvesti solo projekt za električnu gitaru, joystick i video, te talijanski jazz pijanist i live elektronics glazbenik Alfonso Santimone, dok će zadnje festivalske večeri, u ponedjeljak u crkvi sv. Franje s početkom u 21 sat, nastupiti APU - postmodern art ensemble, jedinstven hrvatski kolektiv akademski obrazovanih glazbenika i videoumjetnika. Na sve programe ulaz je besplatan. (Z. ANGELESKI, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter