Poceo 18. Jazz Time

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncertom Monike Leskovar i Givannija Sollime zapoceo je sinoc u Rijeci 18. po redu Jazz Time. Iako otvorenje nije pripalo tradicionalnim jazzerima - Monika Leskovar poznata je hrvatska violoncelistica s medunarodnom karijerom, a Giovanni Sollima izniman violoncelist i skladatelj, koji puni dvorane širom svijeta svojim osebujni izvodackim stilom - violoncelisticki je duo «pokrenuo» gledalište, koje je uživalo kao da prisustvuje vrhunskom jam sessionu.
O tome kako stvara Sollima, rijecka se publika osvjedocila u sedmostavacnoj skladbi "Interpretacija snova", u kojoj je s Monikom Leskovar pokazao nevjerojatnu paletu zvukova, šumova, udaranja i zacudnih melodija - strastvenih, duhovitih, nabijenih golemom energijom - melodija koje su prave glazbene slike jednog majstora zvuka i svog instrumenta.
Nakon službenog koncertnog programa publika nije prestajala skandirati" Bravo!" pa su Leskovar i Sollima izveli svoj legendarni glazbeni broj - cetverorucno, a kako su time još samo dodatno raspalili publiku, odsvirali su još i jednu Solliminu obradu skladbe Beatlesa. Što se publike u dvorani HKD-a tice, sinocnji je koncert mogao trajati do jutra.
Jazz Time je nastavljen u Tunelu kao afterparty, a oni koji bi još htjeli slušati Sollimu, morati ce potegnuti do Trsta, gdje ce u nedjelju, 17. svibnja, održati solisticki koncert u Teatro Miela, pod naslovom "Sretan rodendan, Erik Satie!".

 

 


Podijeli: Facebook Twiter