Pocelo uredenje parkirališta kod Rojca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Korisnici prostora u Rojcu nemalo su se u srijedu ujutro iznenadili kada su djelatnici Ceste, po nalogu Grada, poceli pripreme za asfaltiranje zelene površine u prostoru nekadašnje vojarne.

Teška mehanizacija pripremala je 30-ak metara dugu stazu koja s ulaza na pocetku ogradenog dijela Rojca vodi prema parkiralištu. Inace, tu je cesticu Grad nedavno izuzeo iz cestice Rojca iako se koordinacija i vijece Rojca s time nisu slagali. Vjerojatno zbog toga nisu o ovim radovima obaviješteni.

Doduše, ovu je akciju Grad vec mjesecima najavljivao buduci da ispred Rojca planira uredenje parkirališta s 300-tinjak mjesta, a korisnici traže da ta površina ostane u funkciji kao javni prostor.

"Saznali smo od nadležne gradske službenice Tamare Plec da ce se prostor neposredno ispred Rojca ograditi da bi se odvojio od buduceg parkirališta. To znaci da se nikad više niti jedan koncert, festival ili predstava nece moci održati ispred Rojca. Apsurdno i nevjerojatno", piše u priopcenju koje je poslala Dušica Radojcic, predsjednica udruge Zelena Istra.

Kako isticu korisnici gradskih prostora u bivšoj vojarni, koordinacija Rojca, koja se sastoji od po tri predstavnika Grada i Rojca, nije bila upoznata s ovim dogadajima pa korisnici postavljaju pitanje smisla postojanja tog tijela buduci da im je Grad još jednom pokazao da ne želi komunikaciju i ne shvaca nužnost ukljucivanja gradana u planiranje korištenja gradskih prostora.


Podijeli: Facebook Twiter