Pocelo uredenje medulinske rive

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi bageri stigli su na medulinsku Osipovicu cime je pocelo uredenje dijela rive koje ce trajati 90 dana, a izvodac radova je TGT Adriatik. Uredenje, izmedu ostalog, podrazumijeva formiranje zelenih otoka, sadnju pinija uz prometnicu koja ce se u cijelosti rekonstruirati te sadnju palmi uz dio bliži moru, što rivi pridonosi mediteranskom štihu.

S obzirom na to da je cilj ovog projekta, koji potpisuje tvrtka AD arhitektura i dizajn iz Pule, dobiti urednu i privlacnu rivu koja ce privuci šetace i zimi i ljeti, uvodi se red i na postojecu prometnicu te se dosadašnji štandovi sele na podrucje kod Summer cluba, a Bužino parkiralište se smanjuje.

Dio gdje su terase dobit ce potpuno novi izgled jer ce postati unificirane. Opcina je odlucila kupiti paviljone i suncobrane bijele boje koje ce potom iznajmiti ugostiteljima, što ce biti uvjet za dobivanje koncesije. Stolove i stolice ugostitelji ce sami nabaviti, a uredenjem ovog dijela rive želi se produžiti sezona.

Površina pod terasama povecat ce se s 900 na 1.287 kvadrata, a zakup, koji je dosad iznosio 600 kuna po kvadratu, bit ce oko tisucu kuna cime ce Opcina vratiti uložen novac u opremu. Terase ce biti razlicitih površina, ali ce svaka imati borduru da bi se sprijecilo ucestalo širenje izvan gabarita utvrdenih koncesijom.

Vrijednost paviljona i suncobrana je 1,6 milijuna kuna, dok gradevinski radovi uredenja rive koštaju 4,1 milijun kuna pa je Opcina za navedenu investiciju odlucila dignuti kredit. Cilj je uloženo vratiti u roku od pet godina kroz najam paviljona i suncobrana, pa uredenje rive ne bi trebalo opteretiti proracun. (T. GRBIC)


Podijeli: Facebook Twiter