Počelo suđenje za pokušaj ubojstva u Vrsaru

Restoran Miramare u Vrsaru (M. SARDELIN/arhiva)
Restoran Miramare u Vrsaru (M. SARDELIN/arhiva)

Na jučerašnjoj raspravi na Županijskom sudu u Puli okrivljenom Manuelu Radovančevu (40) iz Vrsara, obrtniku bez zaposlenja i primanja, za pokušaj ubojstva kuhara Antona Trplana u restoranu Miramare u Vrsaru 16. kolovoza prošle godine, saslušano je četvero svjedoka, tri tadašnje djelatnice restorana i liječnica porečke Hitne medicinske pomoći.

Okrivljeni Radovančev na sud je došao sa slobode i izjavio da se ne osjeća krivim za djelo koje mu se stavlja na teret.

- Iako oštećeni Anton Trplan poriče da ga je okrivljeni ubo nožem u trbuh i tvrdi da se sam ozlijedio, Županijsko državno odvjetništvo će nedvojbeno dokazati da je okrivljenik počinio kazneno djelo za koje se tereti. Na to ukazuju dokazi prikupljeni u istrazi, rekao je u uvodnom govoru zamjenik županijske državne odvjetnice Edi Putigna. Branitelji su odlučili uvodni govor iznijeti naknadno.

Sve tri djelatnice koje su jučer svjedočile izjavile su da su te večeri bile na svojim radnim mjestima u kuhinji te da, zaokupljene poslom, nisu vidjele trenutak ozljeđivanja kuhara, odnosno da je okrivljeni Radovančev, nakon što je kuharu opalio dva šamara, uzeo nož i ubo ga u trbuh te rekao: "Da li ti je ovo trebalo?".

Odnos između kuhara i Manuela opisale su kao odnos između zaposlenika i šefa.

- Ja sam prala suđe, bila sam okrenuta leđima. Kada sam začula jauk, okrenula sam se. Nisam ništa vidjela. Došla je policija. Bila sam u stresu, panici. Kad vidim krv sva sam u šoku, ispričala je na početku Nikol Logarić (22) iz Slavonskog Broda. (piše S. BODLAJ IVAŠIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter