Počelo suđenje novinarki optuženoj za ubojstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Županijskom sudu u Splitu danas je počelo suđenje novinarki Vesni Božanić Serdar (46) koju optužnica županijskoga državnog odvjetništva tereti za ubojstvo partnera Ante Čikeša.

Na zahtjev branitelja optužene Tonija Vukičevića sutkinja Katija Blaće je zbog zaštite privatnosti optužene, koja je bila u izvanbračnoj zajednici s Čikešom, iz glavne rasprave isključila javnost.

Tijekom jutra saslušano je pet svjedoka, a sljedeća je rasprava zakazana za kraj studenoga kada će se saslušati sudski vještaci i izvesti uvid u dokumentaciju.

Na upit osjeća li se krivom optužena je odgovorila da se ne osjeća krivom na način kako je tereti optužnica ŽDO. Svoju će obranu iznijeti na kraju dokaznog postupka.

Vesna Božanić Serdar se optužnicom tereti da je 13. siječnja navečer, nakon svađe, iz nepoznatih razloga nožem u prsa ubola svog dečka Čikeša (36) koji je od ozljeda ubrzo umro.

Tom joj je prilikom izmjereno 2,35 promila alkohola u krvi. Optužnica je potvrđena u srpnju ove godine, a u pritvoru je od 13. siječnja zbog opasnosti od ponavljanja kaznenoga djela pa joj je pritvor produljivan. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter