Počelo suđenje fatalnim blizankama iz Poreča

Sestre su pritvorene u prosincu lani, zbog opasnosti da bi mogle pobjeći iz Hrvatske - ilustracija (arhiva)
Sestre su pritvorene u prosincu lani, zbog opasnosti da bi mogle pobjeći iz Hrvatske - ilustracija (arhiva)

Na Županijskom sudu u Puli pred vijećem suca Zdravka Garića jučer je počelo suđenje sestrama blizankama, 28-godišnjakinjama Sandri i Mariji Jokić iz Poreča, optuženima za poticanje na teško ubojstvo, poticanje na razbojstvo i tri kaznena djela prijetnje u listopadu prošle godine u Poreču i Rovinju.

Državno odvjetništvo tereti ih da su 28-godišnjaka iz Poreča poticale na ubojstvo rovinjskog ugostitelja i vlasnika lokala La Riva Zija Muratija, za što bi mu platile nekoliko stotina tisuća kuna. Budući da Porečan to nije učinio, blizanke su prijetile njemu, njegovoj supruzi i Muratiju, koji uopće nije znao što mu one spremaju.

Sestre se nalaze u pulskom istražnom zatvoru već sedam mjeseci, odnosno od uhićenja u prosincu prošle godine, zbog opasnosti da bi mogle napustiti zemlju jer osim hrvatske imaju i putovnicu Bjelorusije.

Obje su jučer izjavile da se ne osjećaju krivima ni po jednoj točki optužnice pa je u dokaznom postupku sud počeo s ispitivanjem oštećenog Zije Muratija (42), ugostitelja s kojim je Sandra Jokić bila u višegodišnjoj vezi.

Murati je ispričao da je lani pozvan u policijsku postaju Poreč gdje mu je rečeno da postoji opasnost po njegov život. Sandra mu je, naveo je, ranije nekoliko puta prijetila, ali prijetnje nije nikome prijavljivao jer je vjerovao da ona to ne može napraviti.

Zijo i Sandra poznaju se od 13. svibnja 2006. godine. On je tada imao 33, a ona 19 i pol godina. Tada je već imao suprugu u Makedoniji, a sa Sandrom je u ožujku 2012. godine obavio vjersko vjenčanje.

- Naime, po Islamu muškarac može imati više žena, najviše četiri, pojašnjavao je Murati detalje vjenčanja sa Sandrom Jokić, koja je, kazao je, znala da se on neće rastati od supruge u Makedoniji. Odgovarajući na upite zastupnika optužbe rekao je da su on i Sandra više puta prekidali, ali se i mirili te da je posljednji prekid bio u srpnju ili kolovozu 2013. godine. Naveo je i da su Sandrine prijetnje počele početkom ljeta i trajale do kolovoza. (M. KOŠTA)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter