Počelo snimanje novog Matanićevog filma "Zvizdan"

Tihana Lazović i Goran Marković u "Zvizdanu"
Tihana Lazović i Goran Marković u "Zvizdanu"

Jedan od najproduktivnijih hrvatskih redatelja, Dalibor Matanić, na obali Perućkog jezera počeo je sa snimanjem svog devetog dugometražnog igranog filma - "Zvizdan". Riječ je o tri ljubavne priče od kojih je svaka zapravo priča o zabranjenoj ljubavi i mržnji na ovim prostorima smještenoj u tri različita desetljeća i dva susjedna sela opterećena povijesnim naslijeđem. Snimanje se nastavlja tijekom listopada i studenoga u okolici Knina, na Perućkom jezeru, Erveniku, Đevrskoj, Golubićima i Kistanju.

U glavnim ulogama su Tihana Lazović i Goran Marković. Direktor fotografije je Marko Brdar, a montažer Tomislav Pavlic, dok glazbu potpisuju pulski skladatelji Alen i Nenad Sinkauz. Sve nadzire Matanićeva stalna producentica Ankica Jurić Tilić, a uz  Kinoramu i slovensku filmsku kućua Gustav film, tu je i suradnja sa SEE Film Pro iz Srbije. HAVC i program Media poduprli su razvoj projekta, kao i Slovenski filmski centar i Viba Film iz Ljubljane.

Nakon što je debitirao 2000. filmom "Blagajnica hoće ići na more" Matanić gotovo svake godine snimi jedan film; slijedile su: "Fine mrtve djevojke", "Sto minuta Slave", "Volim te", "Kino Lika", "Majka asfalta", "Ćaća" i "Majstori", ali i nekoliko kratkih igranih "Suša", "Tulum", "Mezanin" od kojih su dva imala međunarodnu premijeru na filmskom festivalu u Cannesu. (M. ĆURIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter