Počelo snimanje danskog filma u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na nekoliko lokacija u Istri počelo je snimanje danskog filma "Tri otpadnika i hrčak", trećeg nastavka komedije koja je doživjela veliki uspjeh u danskim kinima, a koja prikazuje dva nespretna brata koji se sa sestrom bore za vrijedno nasljedstvo.

Snimanje će trajati do 30. travnja u Oprtlju, Motovunu, Rovinju, Barbanu, Puli, Balama te u riječkoj industrijskoj zoni Kukuljanovo, a bit će angažirano i oko dvjesto statista, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Za osamnaest dana snimanja u Hrvatskoj, produkcija bi trebala potrošiti oko 440 tisuća eura te će ostvariti pravo na 20 posto povrata utrošenih sredstava, navodi HAVC.

Režiser je Rasmus Heide, u glavnim ulogama su Rasmus Bjerg, Mick Gendahl i Sonja Richter, a uz njih se u filmu pojavljuju hrvatski glumci Zlatko Burić, Tena Tadić, Sven Jakir i Draško Zidar.

Film nastaje u produkciji tvrtke Fridthjof Film iz Kopenhagena, dok je za servisnu produkciju u Hrvatskoj zadužena tvrtka Spiritus movens.

"Tri otpadnika i hrčak" prati dva brata muljatora, koji na ostavinskoj raspravi nakon očeve smrti doznaju da je njegovo najveće blago, oldtimer motocikl s prikolicom, pripao njihovoj sestri za koju nisu znali da postoji. Kako ona živi u Italiji, braća kreću na put ne bi li joj oteli to vrijedno nasljedstvo.

Osim glumaca na setu radi art director Mario Ivezić, majstorica maske Tina Jesenković, kostimografkinja Morana Cerovec, drugi asistent redatelja Igor Miklošić, te kaskaderi pod vodstvom Tonija Bobete. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter