Počelo rušenje bespravnih objekata u Peroju

Rušenje bespravne gradnje u Peroju (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)
Rušenje bespravne gradnje u Peroju (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja nastavlja s uklanjanjem bespravno sagrađenih objekata u Istri, a planira se uklanjanje njih 18. Danas se u Peroju rušilo na četiri mjesta, a riječ je o objektima izgrađenim od 2006. do 2008. godine i izvan građevinskog područja. U jednom je slučaju vlasnik sam uklonio šupu i nadstrešnicu podignute izvan granica građevinskog područja u neposrednoj blizini mora i u zoni Bođinka, koja je prema prostornoplanskoj dokumentaciji Grada Vodnjana namijenjena rekreaciji.

Ostale je objekte rušila tvrtka koju je angažiralo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Riječ je o uklanjanju betonske ploče i nadstrešnice također na području u neposrednoj blizini mora i u zoni namijenjenoj rekreaciji. Uklonjene su i dvije temeljne ploče na šumskom zemljištu u neposrednoj blizini naselja Batvači.

- Ovo je samo kap u moru jer se na području od Peroja do Barbarige, nakon stupanja na snagu Zakona o legalizaciji bespravnih objekata, postigao suprotan efekt, počelo se još više i brže graditi. I nije riječ o vikendicama, grade se kuće, i to čak na dva kata. Vrijeme je da se tome stane na kraj, komentirao je današnje rušenje vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović.

Uz Peroj, u planu je uklanjanje i šest objekata u Fažani od čega su sami investitori već počeli s uklanjanjem tri objekta, odnosno betonske ploče i WC-a, zatim nadstrešnice i šupe te jedne barake. U Kavranu će se rušiti dva objekta: brvnara te temeljna ploča s WC-om. U Premanturi je vlasnik krenuo s uklanjanjem ilegalnog boksa za pse. U Medulinu će se rušiti betonska ploča i instalacije, a u Rovinju ogradni zid. Neke od objekata vlasnici su već počeli i sami rušiti. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter