Počelo olimpijsko slavlje u Novigradu

Obitelj na balkonu
Obitelj na balkonu

Novigrad večeras slavi svog sina, brata, oca, supruga, prijatelja, sugrađanina. Giovanni Cernogoraz osvojio je zlatno odličje u trapu pogodivši 146 glinenih golubova plus šest u raspucavanju za zlato, izjednačivši pritom olimpijski rekord finala. 30-godišnji strijelac iz Novigrada, je definitivno najveća senzacija Igara.

- Sutra se vraćam kući, u Londonu sam već dva tjedna i već mi je dosta. Uvečer će se opet feštati u mojem restoranu - rekao je od danas najpoznatiji istarski konobar koji je kvotu za Olimpijske igre pogodio prošle godine u Pekingu kad je osvojio Svjetski kup.

- Uvijek sam bio blizu, od finala i kvote dijelio me golub-dva. Prije tri mjeseca osvojio sam dva zlata na Europskom prvenstvu, pojedinačno i ekipno, sad i olimpijsko zlato. Nedostaje mi još samo titula svjetskog prvaka - dodao je Cernogoraz, kojega je u svijet streljaštva uveo otac Valter, inače lovac.

Prije streljaštva trenirao je rukomet i nogomet, a danas Istri donio novo olimpijsko odličje i svrstao se uz bok Mate Parlova.

- Parlov je moj veliki uzor. Zato mi je još i draže što sam i ja osvojio medalju. Posvećujem je obitelji, supruzi Sabini i djeci Leonardu i Evi. Nitko od obitelji nažalost nije mogao doći u London, jer je u tijeku turistička sezona, pa u našem restoranu Giovanni ima puno posla. Nema niti mojega trenera Stjepana Vučkovića, bez kojega ne bi bilo ovoga odličja. (Piše Ivana VAUPOTIĆ; snimila Jelena PREKALJ)

VIŠE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter