Počelo okupljanje vatrenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dolaskom prve dvanaestorice hrvatskih reprezentativaca sinoć je u zagrebačkom hotelu "As" počelo okupljanje vatrenih pred važne kvalifikacijske utakmice protiv Srbije (22. ožujka, Zagreb) i Walesa (26. veljače, Wales).

U Zagreb su sinoć doputovali Krešić, Mandžukić, Jelavić, Šimunić, Ademi, Sammir, Vukojević, Eduardo, Srna, Ćorluka, Lovren i Modrić. Dočekali su ih izbornik Igor Štimac i njegov pomoćnik Alen Bokšić, koji su baš u to vrijeme na malom ekranu u foajeu pratili dalmatinski derbi MAXtv Prve lige između Zadra i Hajduka na Stanovima.

Hrvatskim novinarima koji su dočekivali hrvatske reprezentativce pridružila se nekolicina srpskih kolega koji su uzalud čekali trenutak ekskluzive. Hrvatski "asovi" pred hotelom "As" nisu bili pričljivi. Tek je kapetan Darijo Srna odvojio trenutak slobodnoga vremena.

- Svi jedva čekamo utakmicu, veliku utakmicu. Zna se naš konačni cilj, odlazak u Brazil - rekao je Srna, koji se osvrnuo na izjavu srbijanskoga izbornika Siniše Mihajlovića da se njegova momčad u Zagreb dolazi zabaviti.

- Svi znamo da je ovo specifična utakmica za sve Hrvate. Srbi neka se dođu zabaviti, ali puno ovisi o nama, a mi želimo pobijediti i napraviti praznik našim sugrađanima. Respektiramo ih, ali bolji smo. Da li bih bio zadovoljan remijem? Vidjet ćemo s izbornikom, ali na Maksimiru svakoga uvijek idemo pobijediti - zaključio je Srna.

Inače... Mandžukić i Jelavić nerazdvojni su izvan terena. Na okupljanje su stigli istim automobilom, jesu li, vozeći se prema "Asu", razmišljali o napadačkom tandemu za Srbiju, znaju samo njih dvojica. Zanimljivo bi bilo čuti što o tome misli Ivica Olić koji u "As" stiže danas. (M. C.)


Podijeli: Facebook Twiter