Pocelo Novigradsko proljece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnje 22. novigradsko proljece i 36. škola djecjeg stvaralaštva otvoreni su u subotu navecer u novigradskoj kinodvorani svecanom priredbom na kojoj je prisustvovalo svih tristotinjak darovitih ucenika iz cijele Hrvatske koji ce se do iduce subote kreativno družiti, uciti i stvarati.

U OŠ Rivarela "lastavice" ce raditi u 20 radionica u kojima ce s mentorima - književnicima, novinarima, koreografima i drugim umjetnicima, svoju maštu, znanje i vještinu izraziti rijecju, gestom, slikom, zvukom i pokretom. Ove godine stvarat ce se pod zajednickom temom "Vatra".

Školu, koja se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika dr. Ive Josipovica, službeno je otvorila izaslanica Agencije za odgoj i obrazovanje Mirela Barbaroša-Šikic.



- Ovo je škola koja ima najveselije voditelje, zbornicu, upravu i škola koja jako voli djecu. Nadam se da cete se poželjeti vratiti i dogodine i želim vam da, kada narastete, u vama uvijek ostane djelic djeteta od danas. Želim vam da provedete lijepe dane u Novigradu, kazala je Barbaroša-Šikic, pomocnica ravnatelja agencije.

U ime Grada Novigrada i Istarske županije dobrodošlicu su zaželjeli županijski procelnik za kulturu i savjetnik novigradskog gradonacelnika Vladimir Torbica te županijska procelnica za obrazovanje i sport Patricija Smoljan.

U programu su nastupili rijecki pjevacki zbor mladih Josip Kaplan pod ravnanjem Doris Kovacic, pjevacica Antonela Doko i rijecka plesna skupina Ri dance. Poseban aplauz i simpatije publike osvojio je mali Novigradanin Raian Juriševic, koji je recitirao pjesmu "Ljutnja", s kojom je sudjelovao na ovogodišnjoj smotri Lidrano u Šibeniku.

Pjevale su zatim Anja Stanic, Monica Rogic, Nikol Marelja-Bošnjak i Marina Katic. Svoje iskustvo na Novigradskom proljecu ispricao je njegov nekadašnji polaznik Danijel Šivinjski. Za kraj svecanosti svi su se voditelji zajedno okupili na pozornici i otpjevali himnu Novigradskog proljeca.


Podijeli: Facebook Twiter