Počelo je treće izdanje Pulice u kaputu

(B. BAN)
(B. BAN)

Treće izdanje manifestacije Pulica u kaputu otvoreno je danas u jutarnjim satima u pulskom kinu Valli. U narednih pet dana bit će prikazano 12 filmova za djecu raznih uzrasta, bit će održane radionice, Željka Kondić Dabo iz udruge Pusti priču svakodnevno će najmlađima pričati priču, a održavat će se i koncerti polaznika Okud-a Istra.

Uz kratki koncert mlade gitaristice OKUD-a Istra, Demetre Cerovič, koja pohađa četvrtu godinu gitare u klasi Alexa Nadišića te koja je izvela Munitićeve "Kapljice" i "Preludij" J. Henzea, a već je ostvarila zapažene nastupe te kratki govor pulske dogradonačelnice Elene Puh Belci koja je pohvalila održavanje ove manifestacije, voditeljica Kina Valli Tanja Miličić otvorila je ovaj festival. Nakon njezinog kratkog uvoda uslijedila je projekcija francuskog animiranog filma "Ekipa iz džungle".

Sutra je u 8.30 sati na programu film "Pat i Mat na filmu" (animirani, Češka, 2017., 80 min, bez dijaloga). Pat i Mat, najslavniji animirani majstori za popravke i nerazdvojni prijatelji više od 40 godina, stižu na velike ekrane. Dok raduckaju po kući, još će se jednom upustiti u niz izazova. Slijedi "Ljeto 1993" u 10.30. (drama/obiteljski, Španjolska, 2017., 97 min). Nakon smrti majke, koja je bolovala od AIDS-a, šestogodišnja Frida odlazi živjeti na selo s ujkom i njegovom obitelji. Potom će se prikazati "Wendy" u 17 sati (avantura/obiteljski, Njemačka, 2017., 91 min). Film će biti podnaslovljen i čitan na hrvatskom jeziku. Wendy je dvanaestogodišnja djevojčica koja se, unatoč uspjehu, prestala baviti jahanjem zbog nesretnog pada s konja. "Cloudboy" (obiteljski, Belgija/ Švedska/Norveška, 2017., 78 min prikazuje se u 19 sati. Dvanaestogodišnji Niilas živi s ocem, gotovo se uopće ne sjeća svoje majke i nije nimalo sretan kada je ljeto prisiljen provesti s majkom. Marie je dvanaestogodišnja učenica koja sanja postati profesionalnom čelisticom.

Putujuća pripovjedačica, zaogrnuta čarobnim, skitajućim plaštem vodi publiku u zadivljujući svijet bajki u 18.30 sati. Sutrašnje pripovijedanje naslovljeno je "Put prema sjeveru", što je norveška priča o plavim patuljcima u plavoj planini koji stvaraju dan i noć je kao stvorena za pripovijedanje uz pucketanje vatre.

Radionica Flipbook na programu je u 18.30 sati. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter