Počelo je: Severina protiv Milana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svatko sa svojim odvjetnikom, svatko svojim automobilom. Besprijekorno dotjerani, no zamrznutih osmijeha na licu, žurno i bez riječi. Tako su jučer u zagrebačku "Palaču pravde" stigli pjevačica Severina Vučković i njezin bivši partner, srbijanski poduzetnik Milan Popović, ne bi li se pokušali dogovoriti o skrbništvu nad 19-mjesečnim sinčićem Aleksandrom.

Iduća tri sata "oboružani" vodećim hrvatskim odvjetnicima - Severinu zastupa Jadranka Sloković, Popovića Ljubo Pavasović Visković - iza zatvorenih vrata sudnice Općinskog građanskog suda u Zagrebu bivši su partneri raspravljali o tužbi što ju je Severina podnijela protiv Popovića, tražeći skrbništvo nad sinom, alimentaciju i precizno definirane kontakte oca s djetetom.

Naime, Popović se prvi obratio sudu i zatražio pravo da viđa dijete, što mu je Severina navodno uskraćivala nakon prekida veze. Pjevačica je na to odgovorila vlastitim zahtjevom za punim skrbništvom nad sinčićem i alimentacijom. Doduše, nije osporila Popoviću potpuno pravo da viđa dijete. Kako je njezin zahtjev zapravo uključivao rješavanje očevih prava, Popović je svoj povukao pa će sudbina malog Aleksandra i njegovog druženja s roditeljima biti rješavana u jednom sudskom postupku.

Zbog slavnih stranaka u postupku, budući da je po zakonu on zatvoren za javnost, jučer je "Palača pravde" bila pod posebnim režimom osiguranja.

Što se u sudnici događalo, zasad je tajna, jer na odlasku ni pjevačica ni "kralj bakra", ali ni njihovi odvjetnici nisu davali izjave za medije.

Ipak, doznajemo da se bivši partneri za sada nisu dogovorili o detaljima nastavka roditeljske brige za sina, s kojim se Popović uspio vidjeti dan prije sudskog ročišta. Na susret u Centar za socijalnu skrb dovela ga je Severinina majka Ana. Hoće li u nastavku procesa i jedna i druga strana uspjeti zaštititi malenog Aleksandra od izlaganja medijima, ostaje za vidjeti. (A. RAIĆ-KNEŽEVIĆ, snimio N. REBERŠAK/NL)


Podijeli: Facebook Twiter