Pocelo državno prvenstvo u radu gonica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Himnom "Lijepa naša" pocelo je u petak popodne u Galicima kod Umaga državno prvenstvo u radu pasa gonica u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza i umaškog kluba Istarski gonic. Sudionici su se okupili ispred sjedišta lovackog društva Trcka, nakon cega je uslijedio sastanak sudaca, utvrdivanje redoslijeda natjecanja i terena na kojem ce se odvijati.

Nadmetanje službeno pocinje u subotu u 8 sati, i to nakon veterinarskog i pregleda zdravstvene dokumentacije svih gonica. Psi, njih tridesetak iz cijele zemlje, odmjeravat ce svoje vještine tijekom cijelog dana na terenima diljem Bujštine, tocnije na podrucjima pod upravom Trcke te lovackih društava Lepus iz Brtonigle i Fazana iz Buja.

Psi ce biti podijeljeni u cetiri grupe po osam, a u svakoj ce suditi dva kinološka suca. Najviše ce biti zastupljeni istarski kratkodlaki i oštrodlaki gonici, kao pasmine koje porijeklo vuku iz Istre i vrsni su gonici na zeca. Proglašenje pobjednika, ponovno u Galicima, planira se u subotu kasno popodne.

Medu sudionicima bit ce i kratkodlaka Nera vlasnika Livija Pastorcica iz Poreca koja je nedavno u Bratislavi osvojila titulu svjetske šampionke te kinolozi ciji su psi takoder clanovi hrvatske kinološke reprezentacije za gonice.


Podijeli: Facebook Twiter