Počelo 28. izdanje pulskog malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa"

Dostruki strijelac u pobjedi Šijane - Saša Urošević (D. ŠTIFANIĆ)
Dostruki strijelac u pobjedi Šijane - Saša Urošević (D. ŠTIFANIĆ)

Krenulo je 28. izdanje pulskog malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2016. - Suzuki Motortech". Čast da otvore pulsku prosinačku haklersku feštu dobile su ekipe Šijane i Chapecoensea, što je odmah prizvalo u sjećanje prvi dan lanjskog turnira koji je donio veliko razočaranje u "najzelenijem" pulskom kvartu. Naime, i prošle su godine Šijanci prvog dana "Ulice" istrčali na parket, razlika je bila jedino u činjenici da nisu igrali prvo nego četvrtu utakmicu, nakon koje su odmah preselili u gledalište. Ovog se puta povijest nije ponovila. 

- Srećom, ove godine nismo izvukli Slovence ni Riječane pa smo uspjeli proći i mogu reći da sam zadovoljan kako smo odigrali - nije dvojio Luka Urošević, igrač Šijane. - Lani nas je bilo samo šest, sad smo imali i zamjene pa smo mogli rasporediti snagu, često smo rotirali kako bismo zadržali visok ritam utakmice, diktirali presing cijelo vrijeme, stiskali protivnike po cijelom terenu i rezultat nije izostao. Stoji da nismo još uigrani kako bismo željeli, ali bit će to sve bolje i bolje kako turnir bude odmicao.

Konstatacija da su već dogovorili termin kad će se naći na treningu svjedoči da Šijanci ove godine nemaju namjeru biti prolaznici na "Ulici". Usto, nisu od onih koje zanima samo sljedeći protivnik. 

- Onako na prvi pogled, s obzirom na ždrijeb mislim da bismo bez previše problema morali dogurati do četvrtfinala, a tamo bi nas trebao čekati Green i ako se ta predviđanja ispune, bit će to zanimljiva utakmica - pogledao je u budućnost Luka Urošević, čiji je mlađi brat Saša zabio prva dva pogotka na utakmici i tako postao prvi strijelac na ovogodišnjoj "Ulici". - Brat igra za juniore Istre 1961 kojima je polusezona završila te smo tražili od kluba dozvolu da igra za nas i oni su nam to dopustili, nije bilo problema. Odmah je pokazao svoj talent, zabio je dva gola i bit će nam od velike pomoći. Posegnuli smo malo i van Šijane te doveli Marka Kostešića, igrača koji bi svakoj ekipi dobro došao pa tako i nama. 

I dok su Šijanci proučili kostur i detektirali sve prepreke koje ih mogu zaustaviti na putu do završnice, pobjednici druge jučerašnje utakmice, Marčanci, nisu znali ni tko im je sljedeći protivnik. 

- Da budem iskren, nismo gledali ždrijeb jer nismo vjerovali da ćemo pobijediti Jaše koji su ipak poznato ime, igrali su i finale na "Ulici", ali ispostavilo se da nisu više tako dobri kao što su nekad bili. Poveli su nakon nekog odbijanca, no nismo se predali i uspjeli smo okrenuti te možemo reći da su Jaši pali na prvu - konstatirao je Marko Čalić, koji je sa sirenom postigao pogodak za konačnih 3:1 u susjedskom derbiju. - Mi smo svi Marčanci, za njih su igrali dečki iz okolnih mjesta poput Peruški, Krnice, Raklja i Muntića te je sigurno samim tim ova naša zaslužena pobjeda još slađa, a drago mi je da sam i ja zabio, čisto da se upišem u strijelce. 

Kao i prijašnjih godina, i ovog ćemo prosinca Čalića moći vidjeti bez obzira u koju pulsku dvoranu uđemo. U Domu sportova "Mate Parlov" igrat će tako "Ulicu", u Pattinaggiu Basket Kup, a u auzama između dvije utakmice možda stigne s nekim u ringu i ukrstiti rukavice.

- Trebao sam sutra imati borbu, ali odgodili smo je te se ove godine više neću penjati u ring već ću se malo prebaciti na sportove s loptom, a krenuo sam s malim nogometom, s ekipom s kojom se svaki ponedjeljak nađem na haklu - zaključio je Čalić. 

Zanimljivo je, barem na papiru, izgledao treći par i prvi dio susreta potvrdio je papirnate prognoze. Flamengo je poveo, Ruvignisi su potom s dva pogotka uspjeli okrenuti vodu na svoj mlin, da bi u zadnjoj minuti prvog dijela Breški rukom spasio čisti pogodak i za to bio "nagrađen" crvenim kartonom. Dosuđen je, naravno, bio i sedmerac iz kojeg je Vidalić poravnao, a problem je uslijedio kad su istekle dvije minute kazne koje su slijedile crveni karton. Naime, Breški je preselio u gledalište, a Ruvignisi nisu imali niti jednu rezervu te su nastavili igrati s čovjekom manje i do kraja susreta još šest puta kapitulirali. 

Nakon rovinjske, prvi nastup bio je jučer i posljednji za umašku ekipu, ujedinjenu pod imenom Katerina Burolo. Mladi Umažani plijenili su potezima, umirali u ljepoti, no da se nogomet igra za golove zorno su im pojasnili iskusni "socijalci" pojačani mladim Filipom Lazendićem, dvostrukim strijelcem, koji su s laganih 4:0 izborili prolazak u sljedeći krug. (Ivica CEROVAC)

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter