Pocelo 23. Novigradsko proljece i 37. škola stvaralaštva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Do iduce subote u novigradskoj Osnovnoj školi Rivarela zajedno ce stvarati tristotinjak nadarenih osnovaca iz cijele Hrvatske, koji ce polaziti ovogodišnju 37. školu stvaralaštva i 23. Novigradsko proljece.

Svecano otvorenje ove kreativne škole, jedine ovakve vrste u zemlji, u kojoj ce se polaznici do 12. svibnja izraziti rijecju, zvukom, slikom i pokretom, održano je u subotu navecer u novoj sportskoj dvorani pred prepunim gledalištem. zajednicka tema svih radionica je "Most".

"Vrijeme je za radost, druženje, pjesmu i ples, vrijeme je Novigrada, proljeca i ponovnog podizanja mostova, prijateljstva i mostova izmedu djetinjstva i mladosti", istaknuli su mali voditelji ove svecanosti u dvorani, novigradski ucenici Lucija Ostojic, Valentina Beg i Raian Juriševic.

Medu uzvanicima, koji su djeci poželjeli uspješan rad iduceg tjedan, bili su županijski procelnik za kulturu Vladimir Torbica, gradonacelnik Novigrada Anteo Milos, saborska zastupnica Romana Jerkovic, Miroslav Micanovic iz Agencije za odgoj i obrazovanje, te koordinator škole stvaralaštva i njen spiritus movens Josip Prudeus.

Poseban ugodaj stvorili su plesaci rijecke grupe Ri Dance koji su u nekoliko tocaka izveli bajke "Kralj lavova", "Zvonar crkve Notre Dame", "Alisu u zemlji cudesa" i druge, a plesali su i standardne i latino plesove u parovima. Oduševljenje publike izazvali su Tara i Neno iz Karme, koji su otpjevali nekoliko svojih hitova i cijelo gledalište podigli na noge.

Radionice ce pocinjati u 9 sati svakog dana i trajat ce do 19 sati. Zadnjeg dana nastave održat ce se prezentacija radionica i izložba radova. Rezultati šestodnevnog rada bit ce, po vec isprobanom receptu, plesne tocke, radio emisije, igrokazi, kompozicije i pjesme, stihovi, slikovnice, skulpture, slike, fotografije, internetske novine. (T. KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter