Počeli upisi u vrtiće u Puli

Ilustracija (A. KANCELAR/arhiva)
Ilustracija (A. KANCELAR/arhiva)

Pročelnik pulskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić i njegova pomoćnica Elena Puh Belci objavili su danas početak upisa u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2013./2014.

Upisi će trajati do 21. lipnja, a do tog roka roditelji moraju prikupiti potrebnu dokumentaciju te je dostaviti na upisna mjesta - vrtić Centar (Rižanske skupštine 4), Monte Zaro (Park Monte Zaro 1), Veruda (Banovčeva 29), Rin Tin Tin (Glavinićev uspon 4/a) te u vrtić Snoopy (Kovačićeva 5). Dokumentacija se predaje od 8 do 12 sati.

Za upis u vrtić potrebno je predati popunjeni i potpisani zahtjev za upis koji se može preuzeti na upisnim mjestima i službenim stranicama Grada Pule ili vrtića, presliku izvatka iz Matice rođenih za dijete te razne dokumente. To su potvrde o zaposlenju oba roditelja, rješenje žrtva i invalida Domovinskog rata, rješenje dječjeg doplatka, uvjerenje o statusu redovnog studenta i/ili učenika, pravomoćna odluka suda o razvodu braka ili o povjeri djeteta na odgoj i čuvanje ili da su postupci razvoda braka i povjere na čuvanje u tijeku, zatim rješenje Centra za socijalnu skrb o udomiteljstvu i pomoći za uzdržavanje, potvrda nadležnih ustanova o kategorizaciji djeteta s teškoćama u razvoju, izjava o broju članova domaćinstva za obitelji s troje ili više djece Ureda državne uprave te potvrda da je brat/sestra već upisan u traženu ustanovu. Nadalje, važno je naglasiti da potvrde ne smiju biti starije od tri mjeseca, a potrebno je donijeti i potvrdu o smjenskom radu oba roditelja, ali samo za prijave u dežurne skupine.

- Maksimalni broj bodova za upis je deset, i on se ostvaruje potvrdom o prebivalištu roditelja i djece u Puli. No, bodovi se mogu dobiti i donošenjem ovih potvrda, rekla je Puh Belci, apelirajući na roditelje da pročitaju Pravilnik o upisima te da obrate pažnju na datume i pečate jer se nepotpuna dokumentacija neće uzimati u obzir.

Predstavila je i novost ovogodišnjih upisa, a to je da će roditelji dobiti potvrdu o prijemu na kojoj će biti 6-znamenkasta šifra uz pomoć koje će moći pregledavati stanje na prijedlogu liste za upis.

- Šifra služi za zaštitu podataka djece, pojasnila je Puh Belci, dodajući da će popis biti izvješen i na oglasnim pločama vrtića. Ostali kriteriji i Pravilnik o upisu ostali su isti. Cijena subvencioniranog 10-satnog programa je 650 kuna, a na snazi je i dalje mogućnost upisa u 3-satni program za djecu čiji su roditelji nezaposleni. Na raspolaganju je 450 mjesta u vrtićima. Prijedlog liste prvenstva upisa djece bit će objavljen na oglasnim pločama dječjih vrtića i službenim stranicama oko dva tjedna nakon upisnog roka. Oni koji budu nezadovoljni bodovima mogu podnijeti prigovor u roku od pet dana od objave. Nakon isteka roka za prigovore i donošenje odluka po prigovorima, utvrdit će se konačna lista prvenstva upisa u dječje vrtiće. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter