Počeli upisi u Školu animiranog filma

Škola animiranog filma počinje u ponedjeljak
Škola animiranog filma počinje u ponedjeljak

Škola animiranog filma (ŠAF) otvorit će vrata novoj generaciji mladih animatora u ponedjeljak, 3. ožujka, a besplatna radionica u organizaciji Pulske filmske tvornice trajat će tri mjeseca. Do sada je školu prošlo stotinjak osnovnoškolaca koji su kroz učenje i igru usvojili osnovne tehnike animacije - rad s crtežom, plastelinom, lego kockicama i kolažem - te se pobliže upoznali sa specifičnim metodama koje tvore čaroliju animacije.

Na ŠAF-u djeca uglavnom rade u grupama na jednom animiranom filmu i pritom prolaze kroz sve temeljne vježbe filmske animacije - od izrade klasičnih animacijiskih izuma poput fenakistoskopa i taumatoskopa do naprednih animacijskih tehnika. Za pohađanje radionice nije nužno ikakvo predznanje niti izraziti talent u crtanju, dovoljna je dobra volja, a sve ostalo polaznici će naučiti u hodu kroz individualni pristup s naglaskom na specifične interese djeteta.

Ovogodišnji, četvrti po redu ŠAF održavat će se ponedjeljkom i petkom od 17 do 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice na adresi Stiglicheva 12. Zainteresirani se mogu prijaviti putem broja telefona 098 319 910, e-maila [email protected] ili osobno dolaskom na radionicu. ŠAF je besplatan zahvaljujući donatorima: Gradu Puli, Istarskoj Županiji i Hrvatskom audiovizualnom centru (HAVC). (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter