Poceli Šoljanovi dani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Interaktivnom literarnom radionicom sa spisateljicom i ekološkom aktivisticom Božicom Jelušic zapoceo je ovogodišnji 16. književno-znanstveni skup Dani Antuna Šoljana u Rovinju. Radionica je održana u suradnji s Monte Libricem u Osnovnoj školi Vladimira Nazora uz sudjelovanje ucenika rovinjskih osnovnih škola.

Nakon polaganja vijenca pod spomen-plocu na kuci Antuna Šoljana u subotu, u velikoj ce se dvorani Doma kulture, s pocetkom u 10.30 sati, održati književnoznanstveni kolokvij "Književni opus Josipa Pupacica".

Predstava "Prizori s jabukom" Ivane Sajko igrat ce u subotu u 20 sati u rovinjskom kazalištu "Antonio Gandusio" u sklopu dana Antuna Šoljana. Najavljena je kao koncertno citanje, a izvodaci su, uz autoricu teksta, i glazbenici Alen i Nenad Sinkauz. Dramski tekst Ivane Sajko premijerno je izveden u Stadttheaeru Bern 2009. u režiji Dore Schneider.

"Prizori s jabukom" inspirirani su biblijskim motivom izgona iz raja, pricom koja u suvremenoj perspektivi otvara pitanje je li moguce konstruirati teritorij rajskog vrta u društvu katastrofe i je li ga humano uopce i željeti. Od autorice smo u kratkom razgovoru prvo htjeli doznati je li tekst za sadašnju postavu doživio preinake. (A. P., B. V.)


Podijeli: Facebook Twiter