Počeli Ladonjini predizbori za lokalne izbore

Irenko Srdoč jedan je od kandidata za pulskog gradinačelnika (M. MIJOŠEK)
Irenko Srdoč jedan je od kandidata za pulskog gradinačelnika (M. MIJOŠEK)

Dugogodišnji bivši ravnatelj pulske Opće bolnice Irenko Srdoč jedan je od kandidata za pulskog gradonačelnika na predizborima Ladonje koji završavaju 8. veljače. Naime, Ladonja će tek krajem veljače obznaniti pobjednika na vlastitim izborima, koji će potom krenuti u utrku za gradonačelničku fotelju na predstojećim lokalnim izborima u svibnju.

Na konferenciji za novinare, Srdoč je izjavio da se kandidirao jer vjeruje u program i načela Ladonje, istaknuvši prije svega suradnju s građanima i ljudima koje su druge stranke davno zaboravile.

Kandidirao se jer želi potaknuti i sve ostale koji su spremni sudjelovati na predizborima, jer, tvrdi, to je jedini način da građani na demokratski i legitiman način izaberu svog kandidata za prvog čovjeka Pule.

- Svi mi koji ne želimo živjeti u zapuštenom, prljavom i razrovanom gradu bez perspektive, u kojem se ljudi dijele na sve moguće načine, imamo obvezu dati svoj doprinos promjenama. Kada je na prošlim izborima Ladonja prvi put u Hrvatskoj pokrenula postupak predizbora, mnogi su nam se smijali. Danas je pak svima jasno koliki je to bio iskorak prema pravednijem i demokratičnijem društvu u kojem će svi građani imati pravo glasa, a znanje, poštenje i kreativnost bit će vrednovani, rekao je Srdoč.  

Naglasio je da svojim znanjem i iskustvom može doprinijeti razvitku demokracije te zaključio da se društvo može oduprijeti današnjoj partitokraciji  samo ako svi daju svoj obol u izgradnji demokratskih procesa. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter