Poceli Dani zaštite i spašavanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dani zaštite i spašavanja svecano su otvoreni u cetvrtak u sportskoj dvorani Škole za turizam i ugostiteljstvo na Stoji u Puli. Otvorenju je uz niz celnika gradova i opcina Istarske županije prisustvovao i glavni vatrogasni zapovjednik RH Mladen Jurin.

Dašak razigranosti svecanosti su donijela djeca iz pulskih škola.

Nakon protokolarnog dijela - kada su se okupljenima obratili županijski zapovjednik Vatrogasne zajednice Dino Kozlevac, pulski dogradonacelnik Fabrizio Radin te dožupan Vedran Grubišic - otvorena su vrata sportske dvorane gdje se smjestilo na desetke štandova razne opreme za zaštitu i spašavanje.



Vanjski je prostor bio rezerviran za prezentaciju vatrogasnih i vozila civilne zaštite medu kojima su se, osim istarskih, našla i ona iz Slovenije i Rijeke.

Najvecu pažnju, posebno djece, plijenilo je slovensko vozilo za prepumpavanje velikih kolicina vode i blata u kriznim situacijama. Održane su i pokazne vježbe, a medu atraktivnijim je bila ona pulskih vatrogasaca koji su pokazali na koji se nacin postupa prilikom požara škole, odnosno evakuacije ucenika.


Podijeli: Facebook Twiter