Pocele pripreme za Gruziju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Okupljanjem igraca i strucnog stožera pod svodovima zagrebackog hotela Sheraton ove je nedjelje zapoceo prakticni dio priprema nogometne reprezentacije za kvalifikacijski ogled s Gruzijom, zakazan za iducu subotu u Tbilisiju. Izbornik Slaven Bilic i njegovi najbliži suradnici teoretski dio su obavili kroz protekla dva mjeseca.

- Ne krijemo, mi u Tbilisi idemo na pobjedu. Analizirali smo igru Gruzijaca i znamo da nas ocekuje izuzetno teško gostovanje. Oni nisu visoka europska klasa, ali u stanju su pomrsiti racune svakome. Vole se nadigravati, a od te filozofije odustali su samo protiv Izraela u Tbilisiju. Na toj utakmici tražili su najbrži okomiti put prema golu. Naša ideja je da se nametnemo posjedom lopte i da kroz tu dominaciju dodemo do gola, objasnio je na press konferenciji Bilic.

Izborniku su se javili: Danijel Pranjic, Darijo Srna, Danijel Subašic, Dejan Lovren, Eduardo Da Silva, Gordon Schildenfeld, Ivo Ilicevic, Josip Šimunic, Luka Modric, Vedran Corluka, Milan Badelj, Mladen Petric, Niko Kranjcar, Stipe Pletikosa, Tomislav Dujmovic i Nikola Kalinic.

Nakon okupljanja reprezentativna ekspedicija otišla je u svoju stalnu bazu Catež, gdje ce se pripremati do petka. Tijekom ponedjeljka pridružit ce im se preostali pozvani igraci: Domagoj Vida, Ivan Rakitic, Mario Mandžukic, Nikica Jelavic, Ivan Perišic, Ognjen Vukojevic, Vedran Runje i Ivan Strinic.

Odlicna vijest za Bilica u nedjelju je stigla iz Donjecka. Naime, Eduardo Da Silva odradio je poseban trening uoci prvenstvene utakmice svog «Šahtara», jako je zadovoljan rezultatima, kaže da ga gležanj ne boli tako jako. Problema s gležnjevima imaju Luka Modric i Vedran Corluka.


Podijeli: Facebook Twiter