Počele prijave za filmove 61. Pule

Bogdan Diklić u sceni iz filma 'Obrana i zaštita'
Bogdan Diklić u sceni iz filma 'Obrana i zaštita'

Otvorene su prijave za 61. festival igranog filma u Puli, koji će se odvijati od 19. do 26. srpnja, a moguće ih je poslati do 1. svibnja.  Glavni program podijeljen je na Nacionalni i Program manjinskih koprodukcija.

Prema propozicijama, za Nacionalni program mogu se prijaviti dugometražni filmovi u kojima je hrvatski produkcijski udio ili sudjelovanje hrvatskih filmskih umjetnika veće od 50 posto, kao i oni filmovi koji su dobili potporu na natječaju Hrvatskog audiovizualnog centra kao hrvatske produkcije dugometražnih filmova dulje od 70 minuta, na DCP-u ili 35 milimetarskoj vrpci.

Za Program manjinskih koprodukcija moguće je prijaviti filmove u kojima je i umjetnički i produkcijski hrvatski udio manji od 50 posto. Što se kratkometražnog programa Kratka Pula tiče, mogu se prijaviti hrvatski kratkometražni i srednjometražni igrani filmovi kraći od 70 minuta.

Iako je posljednji rok za prijave 1. svibnja iz festivalske iz festivalske direkcije mole producente da svoje kratke i dugometražne filmove (ili radne verzije) čim prije prikažu Umjetničkom savjetu Pulskog filmskog festivala.

Što se brojki u programu hrvatskih filmova tiče, lani je bila rekordna godina pa su Puljani i njihovi gosti u Areni i kinu Valli mogli pogledati čak 24 filma u Nacionalnom programu, a najbolji je bio "Obrana i zaštita". (B. VINCEK/M. ĆURIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter