Počele prijave za drugi "Pattinaggio basket kup"

Detalj s lanjskog turnira (Dejan ŠTIFANIĆ/Arhiva)
Detalj s lanjskog turnira (Dejan ŠTIFANIĆ/Arhiva)

Konferencijom za novinare danas je najavljeno drugo izdanje "Pattinaggio basket kupa 2012". Na turniru od milja nazvanom košarkaškom inačicom malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa", prošle je godine nastupilo osam družina iz cijele Istre, a prvi su pobjednici postali Prosjaci i sinovi, koji su u finalu svladali Terra mare rezultatom 66:62. Organizator turnira, Košarkaški savez Istarske županije, očekuje ove godine dvoznamenkast broj prijavljenih ekipa koje bi bile podijeljene u skupine, čime bi bio izbjegnut lanjski nokaut-sistem, a natjecanje bi dobilo dodatnu draž.

- Ovim putem pozivam sve zainteresirane košarkaše amatere i ostale košarkaške zaljubljenike da se prijave za nastup na turniru u što većem broju. Prijave se primaju do 10. prosinca, a dan kasnije bit će izvlačenje. Želja nam je okupiti 12 ekipa koje bismo podijelili u četiri skupine po tri, te bi tako svaka ekipa u preliminarnom dijelu odigrala dvije utakmice. I u slučaju većeg broja zainteresiranih probali bi igrati po skupinama, jedino bi nedostatak termina, ako bude više od 15 prijavljenih ekipa, mogao izazvati problem, rekao je Robert Fabijanić, tajnik KSIŽ-a.

Sve utakmice će se odigrati u Pattinaggiu tijekom dva vikenda, 15. i 16. prosinca, te 22. i 23. prosinca. Predviđeno je da se u ta četiri dana odigra 20-ak utakmica na kojima će pravo nastupa imati samo igrači stariji od 15 godina. Kadeti i juniori A-2 ligaša moći će nastupiti u neograničenom broju, a usto će svaka ekipa u svom sastavu moći imati i dvojicu seniora iz A-2 lige, dok je zabranjen nastup košarkašima koji igraju u A-1 ligi. Svaka ekipa može maksimalno prijaviti deset igrača, utakmice će se igrati 4x7 minuta "čiste" igre, u slučaju neriješenog rezultata igrat će se produžetak od tri minute, a ostala se pravila uglavnom podudaraju s onim FIBA-inim. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter