Počele prijave za Dane hrvatskoga filma

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Iz Studentskog centra u Zagrebu, gdje se i održavaju, stigao je poziv hrvatskim filmskim producentima i autorima da prijave svoja djela za sudjelovanje na 22. danima hrvatskoga filma koji će se održati u Zagrebu od 15. do 21. travnja. Prijave mogu podnijeti producenti ili autori u ovim kategorijama: igrani filmovi (do 70 minuta), dokumentarni, animirani, eksperimentalni, namjenski filmovi i glazbeni spotovi.

Filmovi moraju biti proizvedeni nakon siječnja 2012. te snimljeni u profesionalnim filmskim, elektronskim ili digitalnim formatima. Prijaviti se mogu i oni proizvedeni u inozemstvu, ako su im redatelj ili producent hrvatski državljani. O uvrštavanju filmova u natjecateljski raspored odlučuju selektori za pojedine kategorije.

Prijave se podnose na posebnom obrascu dostupnom u uredu Dana hrvatskog filma ili na službenim stranicama Studentskog centra www.sczg.unizg.hr.

Primaju se zaključno s 15. veljačom, a uz prijavnice podnositelji su dužni organizatoru do tog datuma dostaviti dvije kopije filma na DVD-u (svaki prijavljeni film na zasebnom nosaču) za potrebe selekcije te na jednom elektroničkom nosaču ispunjenu prijavnicu i dvije fotografije visoke rezolucije iz filma za potrebe kataloga i press službe. (M. ĆURIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter