Počele prijave za 3. Pulski karneval

Svjetleći divovi Birikine
Svjetleći divovi Birikine

U tijeku su pripreme za 3. Pulski karneval koji će biti održan 18. veljače 2017. godine. Prema već utvrđenom programu, skupljanje karnevalskih grupa počet će u jutarnjim satima na Karolini, odakle će maškarana povorka krenuti, pored Arene, gdje će biti prvo predstavljanje maškara, do trga Portarata gdje će biti organizirano glavno predstavljanje maškaranih grupa koje je zakazano za 11.30 sati.

Druženje maškaranih grupa bit će potom nastavljeno na Giardinima gdje će svim sudionicima Karnevala biti osiguran ručak, a nakon toga slijedi veliki maskenbal na Portarati za sve maškarane i nemaškarane posjetitelje Karnevala koji će trajati do 17 sati. U slučaju kiše održat će se u Circolu.

Kao što to običaji i nalažu, događanja vezana uz Karneval u Puli počet će znatno ranije jer 17. siječnja 2017. godine maškare će preuzeti ključeve Grada Pule u Gradskoj vijećnici i nakon toga će se, kao već suvereni vladari grada na Velom Vrhu kraj semafora, podići Pust, koji će, uz prigodni program i fritaju, biti spaljen 28. veljače.

Organizatori Karnevala u Puli su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule te Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine i Karnevalska grupa Veli vrh - Valmade, koji pozivaju sve zainteresirane da se i ove godine prijave za sudjelovanje na Karnevalu u Puli i da svoju prijavu dostave najkasnije do 10. veljače 2017. godine. Prijavnica za sudjelovanje može se preuzeti na web stranicama TZ Pula, a na njoj napisati kratki tekst o grupi ili maski kojim će se predstavljati. Za sve informacije zainteresirani mogu kontaktirati TZ Pula na [email protected]. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter