Počele prijave za 18. Motovunski filmski festival


Uprava Motovunskog filmskog festivala, koji ove godine ulazi u "punoljetnost" odnosno u svoje 18. izdanje a održat će se od 25. srpnja do 2. kolovoza u Motovunu i Buzetu, oglasila je početak prijava filmova za prikazivanje na ovogodišnjem festivalu. Prijave su otvorene do 15. svibnja, a prijaviti se mogu dugometražni igrani i dokumentarni filmovi koji se kandidiraju za prikazivanje u glavnom programu te u programu za djecu i mlade, kao i filmovi kratkog metra koji će biti prikazani u programu "Motovunski kratki" (Motovun Shorts).

Prijave se obavljaju putem on-line obrazaca na festivalskoj web-stranici www.motovunfilmfestival.com. Filmovi koji se prijavljuju moraju biti u digitalnom formatu, te dostupni on-line, odnosno, u prijavi se šalje samo link na mrežnu lokaciju filma, a ne treba slati nikakve DVD-ove poštom, niti datoteke s filmovima na neki drugi način.

Prijavljene filmove pregledat će i odabrati festivalski selektori, a to su Jurica Pavičić, Milena Zajović, Mike Downey i Igor Mirković za dugometražne filmove, Andrej Korovljev za kratkometražne, te Inja Korać za filmove za djecu i mlade. Naravno, veći dio festivalskog glavnog programa bit će probran među filmovima koji se između dva Motovuna prikazuju na svjetskim filmskim festivalima.

Osamnaesti Motovun Film Festival će ove godine biti i datumski, ne samo po lokacijama, razdijeljen na dva dijela: uobičajeni motovunski dio festivala na "brdu filmova" održat će se od 24. do 29. srpnja, a dio festivalskog programa u kojemu će dominirati program za djecu i mlade održavat će se u Buzetu od 30. srpnja do 2. kolovoza.  (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter