Počele ljetne gužve na granici, gostiju više nego lani u isto vrijeme

Dobitnici godišnjih priznanja općine Sveti Petar u Šumi (D. ŠIŠOVIĆ)
Dobitnici godišnjih priznanja općine Sveti Petar u Šumi (D. ŠIŠOVIĆ)

Danas je na graničnom prijelazu Kaštel-Dragonja oko 11 sati bilo povećanih gužvi na ulazu u Hrvatsku. Više nego lani u isto vrijeme stizali su gosti zbog blagdana Duhova i školskih praznika u Austriji i nekim njemačkim pokrajinama. Samo za vikend očekuje se 250 tisuća noćenja, a prema dostupnim informacijama dobra će popunjenost biti do kraja lipnja. Hotelski su kapaciteti bukirani, pa se ne očekuju lipanjske rupe kao niti one u srpnju i kolovozu.

Ulaz u tri trake

- Danas do podne preko istarskih cestovnih graničnih prijelaza u RH je ušlo više od 37 tisuća gostiju, dok je iz zemlje izašlo nešto više od 14 tisuća i 500 putnika. U odnosu na isti dan prošle godine u zemlju je ušlo tri tisuće gostiju više, kaže glasnogovornica Nataša Vitasović iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave istarske.

Najviše putnika ušlo je na graničnom prijelazu Kaštel gdje je tijekom dana promet pojačanog intenziteta. Ulaz u zemlju u 14 sati obavljao se u tri trake, čekalo se oko sat vremena, dok su na izlazu iz zemlje otvorene dvije trake i nema čekanja. I na graničnom prijelazu Plovanija pojačan je promet. Na ulazu u zemlju granična kontrola obavlja se u dvije trake, čeka se do pet minuta, dok na izlazu iz RH nema čekanja. Na GP Požane promet je slabijeg  intenziteta, na ulaz u državu čeka se 15-ak minuta, a na izlazu nema čekanja.

- Savjetujemo putnicima da koriste manje frekventne granične prijelaze kao što su to Plovanija i Požane, te malogranični prijelaz Lucija na kojem također nema gužvi i čekanja. Apeliramo na vozače da prije polaska na put provjere stanje na prometnicama i graničnim prijelazima, te da povećaju oprez u prometu uz poštivanja prometnih pravila osobito onih vezanih za brzinu i pretjecanje, kaže glasnogovornica Nataša Vitasović iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave istarske. (A. DAGOSTIN)



















Podijeli: Facebook Twiter