Počela "Vrajža zima" na tržnici

Prepreke na putu do plaže na Picalu (M. MIJOŠEK/arhiva)
Prepreke na putu do plaže na Picalu (M. MIJOŠEK/arhiva)

Danas je počela, sutra se nastavlja "Vrajža zima", gastronomski program u kućici Stancije Kumparička na gradskoj tržnici. Svakog petka i subote u prosincu kuhat će se jela od namirnica sa Stancije, ali i merkata. Osnova svakog jela bit će koza, kao zaštitni znak Kumparičke. Prvi gosti su zapravo domaćini. Aleš i Panta iz Kumparičkine konobe Primitivo u subotu pripremaju šugo od pomidora, raštike i kozje kobasice s tjesteninom. Startaju u 10 sati i ostaju, kako Aleš kaže, do kraja.

Ne jede se na "suho", za što valja zahvaliti istarskim vinarima koji će se kod njih predstavljati svakog vikenda, a najavljuju i pivare. Podnaslov subotnjeg programa je "Ko si kapac", a gosti-kuhari morat će pripremati jela u kojima će glavna namirnica biti kozje meso ili sir, koji je ujedno i glavni proizvod Stancije. Iduće subote u goste im dolazi proslavljeni kuhar David Skoko iz konobe Batelina, dok će petak, kao i svaki do kraja godine, biti rezerviran za duo iz "Primitiva". (B. Ž.)


Podijeli: Facebook Twiter