Pocela uhicenja u HŽ-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec potvrdio je da je policija uhitila osam osoba koje povezuje sa željeznickom nesrecom u Rudinama kod Kaštela u kojoj je u petak poginulo šest osoba i ozlijedeno njih više desetaka.

Pet osoba uhiceno je na podrucju Zagreba, a tri na podrucju Splita, rekao je Borovec, dodavši da je nad njima u tijeku obrada, a utvrdi li se njihova odgovornost, bit ce kazneno prijavljeni i privedeni na splitski Županijski sud.

Borovec nije želio potvrditi medijske navode po kojima su medu uhicenicima direktor poslova ekologije i zaštite u HŽ Infrastrukturi Ivan Medak i Ivan Tomaškovic, vlasnik zagrebacke tvrtke Intrade, koja je HŽ-u nabavila kemijsko sredstvo koje je po sadašnjim rezultatima istrage najvjerojatniji uzrok nesrece.

Osumnjiceni su uhiceni temeljem kaznene prijave koju je splitsko-dalmatinska policija podnijela protiv nepoznate osobe ili više njih zbog izazivanja željeznicke nesrece.

Radi se o kaznenom djelu opceopasne radnje prouzrokovanjem željeznicke nesrece u kojoj je nagibni putnicki vlak na liniji Zagreb - Split izletio s tracnica pri cemu je šest osoba poginulo, više desetaka je ozlijedeno te je pricinjena veca materijalna šteta, stoji u kaznenoj prijavi. Neslužbeno se saznaje kako je medu uhicenima i Ivan Medak, šef ekologije i zaštite HŽ-a, najpoznatiji po pismu "barba« Luki Bebicu te Tihomir Grgec, šef nabave na domacim željeznicama. Visoki izvori iz sustava HŽ-a ustvrdili su kako ce zbog ovog slucaja ovih dana doci i do smjena pojedinih direktora sektora (Putnicki promet i Infrastruktura), ali isti izvori tvrde da celni covjek HŽ-a za sada nije na listi za smjenu.


Podijeli: Facebook Twiter