Počela sniženja: Ponuda dobra, ali kupaca malo


Kao u svim većim gradovima, kako hrvatskim tako europskim, i u Puli su počela velika siječanjska sniženja odjeće i obuće.

Doduše, većina pulskih trgovina zasad je spustila cijene od 30 do 50 posto, pa na sniženja od 70 ili 80 posto valja još malo pričekati.

Međutim, usprkos tome što se kupnja već sada isplati, kupaca je premalo. Svjedoče tome poluprazne trgovine koje smo jučer obišli.

-  Očekivali smo puno više kupaca pogotovo jer su nam svi artikli sniženi za 50 posto. Kupaca je malo, zarada je tek od 500 do 600 kuna dnevno, što je izrazito malo u odnosu na primjerice prosinac kada je dnevni promet bio duplo veći, rekla nam je prodavačica trgovine s modnim dodacima.

Smatra da su se građani istrošili tijekom blagdana te da sada ponovno štede. Brine je takva situacija, kaže nam, jer ne zna što će se dalje događati s tom trgovinom, budući da s tako malim prometom jednostavno ne može opstati.

Potpuno suprotno iskustvo pak, ispričala nam je druga prodavačica u trgovini modne odjeće u centru grada. Ona veli da je kod njih siječanj često bolji mjesec od prosinca, kada ljudi poslovično više troše.

- Neki od komada odjeće kod nas su sniženi i do 70 posto, poput zimskih kaputa, stoga je kupnja vrlo povoljna. Mislim da kupci sve češće čekaju siječanjska sniženja upravo zbog povoljnih cijena zimskih komada odjeće koja se i dalje mogu nositi, bar još mjesec i pol, rekla nam je trgovkinja te je istaknula da su cijene u njihovoj trgovini povoljne cijele godine, a relativno su niske cijene i nove kolekcije za proljeće-ljeto.

Tako se zimski kaputi prodaju već od 200 kuna, puloveri upola manje, majice se može pronaći već od 34 kune, a tajce su, primjerice, 54 kune.

Veliki broj kupaca nismo zatekli ni na ostalim lokacijama u gradu, usprkos velikim primamljivima obavijestima na izlozima da su sniženja u tijeku.

Trgovine duž Flanatičke ulice bile su uglavnom prazne, tek je nekolicina kupaca razgledavala.

- Čekam da se cijene spuste 50 ili 70 posto, veli nam jedna djevojka razgledavajući čizme. Dodala je da je to vjerojatno rizik jer joj je poznato da je tada vrlo teško pronaći ono što treba jer se dobra roba na takvim sniženjima razgrabi vrlo brzo i ostane ono što nitko neće.

Bilo kako bilo, popuste bi svakako trebalo iskoristiti jer uz malo truda u pulskim dućanima se može pronaći dobrih komada odjeće i obuće.

Onima koji za to nemaju živaca ili jednostavno ne mogu pronaći ništa za sebe, uvijek ostaje prekogranična kupnja, jer i tamo su također počela velika siječanjska sniženja. (N. SOFTIĆ,

snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter