Počela siječanjska sniženja, kupaca nema

Počela su siječanska sniženja odjeće i obuće (M. MIJOŠEK)
Počela su siječanska sniženja odjeće i obuće (M. MIJOŠEK)

Tek što se stišala blagdanska šoping groznica tijekom koje smo, prema posljednjim podacima, potrošili oko 10 milijardi kuna, počela su siječanska sniženja odjeće i obuće koja iz novčanika "mame" još novaca. Odakle namaknuti još koju kunu za kakav dobar komad odjeće na popustima, pitanje je koje ovih dana muči mnoge jer su popusti zaista dobro vrijeme za kupnju, ali novca jednostavno - nema.

Kaputi primjerice, koji su donedavno koštali više od 500 kuna, jučer smo u gradu pronašli za upola manju cijenu, a sudeći prema vremenu, moći će se nositi još barem iduća dva, tri mjeseca. Isto je tako s dobrim čizmama koje se prije sniženja nisu mogle pronaći za manje od 300 ili 400 kuna, sada im je cijena snižena od 20 pa do 40 posto, ovisno o trgovini.

Međutim, iako su sniženja počela, a u pojedinim trgovinama cijene su pale i do 70 posto, kupaca, jednostavno rečeno, nema. Ili pak nema onoliko koliko bi se očekivalo na sniženjima i onoliko koliko si i sami trgovci priželjkuju. Dalo se to naslutiti tijekom našeg obilaska pulskih trgovina u kojima uopće nije bilo gužve. Štoviše, većina trgovina zjapila je prazna, tek je nekolicina kupaca prebirala po vješalicama.

"Meni odgovara što nema gužve, izbora je više i ne moram čekati ispred garderobe", rekla nam tako jedna od malobrojnih Puljanki koju smo zatekli u jutarnjem šopingu. Kazala nam je da već godinama čeka siječanjska sniženja jer se takva kupnja uvijek isplati stoga kontrolira potrošnju tijekom blagdana da bi joj ostala koja kuna za siječanjsku potrošnju na odjeću.

Za one pak koji žele više izbora i nekako iz navike (ili potrebe) kupuju "preko", danas su počela sniženja u Italiji, ali i susjednoj nam Sloveniji, sve popularnijoj destinaciji za odlazak u šoping. (N. SOFTIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter