Počela sezona turističkih sajmova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon ovotjednog turističkog sajma Vakantiebeurs u Utrechtu hrvatska turistička ponuda u sklopu koje se promovira i Istra bit će tijekom siječnja predstavljena na sajmovima Ferienmesse od 10. do 13. siječnja u Beču, CMT od 12. do 20. siječnja u Stuttgartu, na Leeuwarden Caravan Salonu od 17. do 22. siječnja, sajmu MATKA od 17. do 20. siječnja u Helsinkiju, BOOT-u od 19. do 27. siječnja u Düsseldorfu, Slovakiatouru od 24. do 27. siječnja u Bratislavi, ljubljanskom sajmu ALPE ADRIA od 24. do 27. siječnja, madridskom FITUR-u od 30. siječnja do 3. veljače, ciriškom FESPO-u od 31. siječnja do 3. veljače te na sajmu Vacances od 31. siječnja do 4. veljače u Bruxellesu.

Također, Hrvatska turistička zajednica organizirat će i poslovne radionice inozemnih i hrvatskih turističkih subjekata u Ljubljani, Kijevu i Moskvi.

HTZ će ove godine nastupiti na 33 međunarodna turistička sajma, od čega na 12 s nacionalnom prezentacijom, što je sedam manje nego prošle godine, a među njima Utrecht je prvi po redu.  Za nastupe na sajmovima ove godine HTZ je ukupno predvidio 18,5 milijuna kuna, što je za oko 1,5 milijuna kuna ili 7 posto manje nego li je bilo planirano prošle godine. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter