Pocela sezona na Fratarskom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prigodnim kulturno-sportskim programom u subotu je na otoku Veruda (Fratarskom otoku) službeno zapocela ljetna sezona. Otvaranje su plesom uvelicali mališani galižanskog djecjeg vrtica.

Odigrane su revijalne utakmice škole nogometa NK Istre 1961 i NK Uljanika. Održana je revijalna regata klase optimist Jedrilicarskog kluba Uljanik, dok su s druge strane otoka mali ribolovci Kluba športskog ribolova Uljanik zabacili štapove ne bi li utvrdili tko je najbolji. Na programu su bile utakmice u stolnom tenisu, malom nogometu, bocanju, šahu, odbojci i pikadu. Najmlade je svojim trikovima zabavljao pulski madionicar Stefano, a organizatori su za sve sudionike pripremili sardele na roštilju.

Ove je godine Fratarski otok, nakon višegodišnjih peripetija oko vlasništva, napokon pripao Gradu Puli. Grad je potom, na pet godina, otok dao na korištenje tvrtki Uljanik Standard. Procelnik za društvene djelatnosti Erik Lukšic kaže da su u gradskoj upravi više nego zadovoljni što je napokon na Fratarskom otoku pocela sezona.

- Uskoro pocinje djecji ljetni sportski kamp koji organizira Savez sportova grada Pule. Tradicionalni plivacki maraton Fratarski - Bunarina je na rasporedu u kolovozu, a pocetkom rujna organiziramo Green volley, medunarodni turnir u rekreativnoj odbojci, kaže Voditelj rekreacije u Uljanik Standardu Vjekoslav Jozanovic.

- Nastojat cemo urediti i sanirati crkvu na otoku i obližnju kucu, no to ovisi o financijskoj konstrukciji. Lani smo obnovili hidrantsku protupožarnu mrežu i montirali nekoliko novih hidranata, dok smo ove godine znatno ocistili otok od smeca i korova te srušenih stabala. U planu je izgradnja novog sanitarnog cvora i sanacija postojecih te postavljanje novih stolova za piknik. Za otprilike tjedan dana sanirat cemo mali molo, koji je nevrijeme zimus srušilo, cime cemo zaokružiti ovogodišnje investicije, dodao je Jozinovic.

Brod za prijevoz putnika na Fratarski otok "Odisej" do 18. lipnja vozit ce iskljucivo vikendom, i to svaka dva sata od 8 do 18 sati. Nakon 18. lipnja vozit ce svaki dan, takoder svaka dva sata, a karta u jednom pravcu stoji 10 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter